Redactie - 26 maart 2013

Wijchen actiefste internetgemeente van NL


Wijchen is de meest actieve internetgemeente van ons land. De Gelderse gemeente heeft daarvoor van Google de eerste eTown Award gekregen. Het bedrijf liet The Boston Consulting Group onderzoeken welke gemeente het beste inspeelt op de economische kansen die het internet een gemeente te bieden heeft. Burgemeester Verheijen van Wijchen heeft de prijs in ontvangst genomen uit handen van Google Nederland-directeur Pim van der Feltz.

Naast de landelijke winnaar, is er ook gekeken naar welke gemeentes het beste scoren per provincie. De actiefste 'eTowns' zijn: Meppel (Drenthe), Zeewolde (Flevoland), Leeuwarden (Friesland), Veendam (Groningen), Peel en Maas (Limburg), Best (Noord-Brabant), Weesp (Noord-Holland), Deventer (Overijssel), IJsselstein (Utrecht), Goes (Zeeland) en Noordwijkerhout (Zuid-Holland).

Volgens Van der Feltz is de eTown Award het bewijs dat de mate van digitaal succes niet afhankelijk is van de plaats waar je als gemeente gevestigd bent. "Het beter benutten van het internet biedt individuele ondernemers meer kansen en draagt bij aan een sneller herstel van de Nederlandse economie. Elke regio in Nederland kan daarbij een rol spelen. De eTown-gemeenten zijn het bewijs dat je als ondernemer niet in de traditionele, economisch sterke regio’s, zoals de Randstad, gevestigd hoeft te zijn om succes te hebben."

(c) ANP