Redactie - 25 maart 2013

ilionx richt regionale business units op voor Information Management


ilionx heeft nieuwe regionale business units voor Information Management opgericht. De business units bestaan nu uit regio noord, oost en zuid.

Vanwege de groei in de afgelopen drie jaar is besloten de business unit noord op te splitsen in regio noord en oost. Daarnaast is een geheel nieuwe business unit regio zuid opgericht. Verwacht wordt dat de vraag naar Information Management de komende tijd verder zal toenemen.

Het bedrijfsonderdeel Information Management richt zich op het adviseren, beheren en realiseren van Business Intelligence-oplossingen. ilionx is al een aantal jaren actief op het gebied van Information Management voor klanten als KPN, Van Mesdagkliniek en Nationale Hypotheekgarantie. In totaal tellen de verschillende regio’s nu meer dan veertig consultants. Door de aanhoudende vraag is de verwachting dat dit aantal de komende drie jaar verdubbelt.

Information Management biedt ondersteuning aan de informatievoorziening binnen organisaties bij de inzet van BI-oplossingen. Deze oplossingen worden aangepast aan de strategie en het besturingsmodel van de organisatie. ilionx ondersteunt onder andere de BI-oplossingen van Microsoft, SAP Business Objects en QlikView.

“De business unit regio noord is in korte tijd van tien naar 35 consultants gegroeid”, aldus André van der Wal (foto), unitmanager Information Management bij ilionx. “We zien voornamelijk een groei van klanten uit de zorgsector en waterschappen. Door de bezuinigingen is het voor hen van belang zoveel mogelijk geld te besparen. Met de inzet van BI-oplossingen wordt het gehele proces van onder andere begrotingen vereenvoudigd en kan een hoop tijd en geld worden bespaard.”

De aansturing van de verschillende business units is als volgt: Regio noord: André van der Wal en Ronald Meijer. Regio oost: Tjalko Riemens en Arnoud Mesken. Regio zuid: Paul van Geelen

Door: Witold Kepinski 


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024