Redactie - 25 maart 2013

Productiestijging Ferrari met ERP


Ferrari heeft bekend gemaakt dat het met behulp van Infor LN en Infor ION een substantiële groei van de productie heeft gerealiseerd. Ferrari zet de ERP-upgrade naar Infor LN in om in te spelen op een groeiende wereldwijde vraag, en zo een toename in de productiehoeveelheid te realiseren. Ferrari wil met deze software 7.000 op maat gemaakte voertuigen per jaar fabriceren. Volgens de fabhrikant draagt de snelheid van de overgang van Baan naar LN bij aan de significante stijging van de jaarlijkse productievolumes, voornamelijk op het gebied van de productie van motoren.

Infor LN en Infor ION - Infor’s Intelligent Open Network die de applicaties van Ferrari met elkaar verbindt - zorgen ervoor dat Ferrari individuele op maat gemaakte voertuigen kan maken. Dit gebeurt in combinatie met het Manufacturing Execution System (MES) met behoud van een hoog efficiëntieniveau van de productielijn binnen de supply chain. Dankzij Infor is Ferrari niet afhankelijk van meerdere externe sequencing wat resulteert in een afname van de complexiteit, risico’s, fouten en kosten.

Geïntegreerde bedrijfsprocessen
Ferrari zet Infor in om de efficiëntie in de gehele organisatie te verbeteren. Van het aannemen van orders en productie tot de supply chain en het afleveren van de eindproducten. Ferrari gebruikt ION om Infor- en niet-Infor-applicaties met elkaar te verbinden en geïntegreerde bedrijfsprocessen te integreren zoals orderconfiguratie, geavanceerde planning en scheduling, planning en volgorde van de assemblagelijn en beheer en onderhoud van assets. Dankzij de oplossing kan Ferrari zijn supply chain processen optimaliseren en de verhoogde productie van motoren voor andere leden van de FIAT group zoals Maserati ondersteunen.

“Dankzij Infor kunnen we het aantal anomalieën in het systeem verminderen zodat we ons productieproces verder kunnen stroomlijnen”, aldus Vittorio Boero, CIO van Ferrari. Infor heeft ons niet alleen geholpen de productie te verhogen maar ook om betere samenwerking tussen zakelijke afdelingen en IT te realiseren.”

Ferrari, dat is opgericht in 1929 en gevestigd in Maranello in Italië, is een Italiaanse leverancier van sportwagens. Het iconische merk geniet wereldwijde bekendheid. Enzo Ferrari startte het bedrijf oorspronkelijk als Scuderia Ferrari en begon in 1947 met de productie van straatauto’s. Ferrari staat ook bekend vanwege zijn deelname in de autosport, met name de Formule 1. Het bedrijf, met haar indrukwekkende geschiedenis, kan terugkijken op vele successen zowel ten aanzien van techniek en constructie als qua design.