Redactie - 18 maart 2013

Vaticaan beschermt data met externe infrastructuur


Voor bescherming van de databestanden van de Vaticaanse Apostolische Bibliotheek heeft het Vaticaan een overenkomst gesloten met een externe partij, Rittal. De Vaticaanse Apostolische Bibliotheek bevat 's werelds grootste verzameling antieke en handgeschreven teksten. Met het volledig digitaliseren van de circa 180.000 handschriften levert de bibliotheek een waardevolle bijdrage aan de geschiedenis van de katholieke cultuur. De gedigitaliseerde documenten worden bewaard in een datacenter van Rittal, dat energie-efficiëntie en maximale flexibiliteit combineert.

Het digitaliseringsproject, waarvoor vier jaar is uitgetrokken, resulteert in 40 miljoen gedigitaliseerde pagina's. De ruggengraat van dit project wordt gevormd door de IT-infrastructuur van Rittal. Bij de keuze voor een datacenter speelden energie-efficiëntie en maximale flexibiliteit een grote rol. Naarmate de behoefte aan archivering stijgt, moeten latere uitbreidingen op elk moment mogelijk zijn. De moderne geschiedenis van de Vaticaanse Apostolische Bibliotheek begint in de 15e eeuw. De bibliotheek bevat ongeveer 180.000 handschriften alsmede 1,6 miljoen boeken en 300.000 munten en medailles.

Beschikbaar
Het datacenter bevindt zich direct naast de kantoren van de medewerkers van de Vaticaanse Apostolische Bibliotheek. Een onderbrekingsvrije voeding, die alle vier gedeeltes van het datacenter beveiligt, zorgt ervoor dat het datacenter maximaal beschikbaar is. Voor de klimatisering van de serverracks vertrouwt Rittal op techniek die zich heeft bewezen. Lucht/water-warmtewisselaars voeren de warme lucht af: Dit zorgt ervoor dat de servers in de IT-racks niet oververhit raken. Om de gearchiveerde gegevens te beschermen, zijn bovendien beveiligings-, videobewakings- en toegangsregelsystemen geïnstalleerd. Het monitoring-systeem Rittal CMC III (Computer Multi Control) meldt storingen zoals een plotselinge temperatuurstijging in het serverrack direct, zodat het datacenter soepel blijft functioneren.

Rittal GmbH & Co. KG uit Herborn in Hessen is wereldwijd een toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, IT-Infrastructuur en software & service. Systemen van Rittal worden toegepast in alle takken van de industrie, in de machine- en installatiebouw en in de ICT-branche.

Het brede productenprogramma omvat bovendien complete systemen voor modulaire en energiezuinige computercentra, van innovatief veiligheidsconcept (voorheen Litcos) tot aan de fysieke data- en systeembeveiliging van de IT-infrastructuur (voorheen Lampertz). De toonaangevende softwareleverancier Eplan en de softwareproducent Mind8 zijn dochtermaatschappijen van Rittal en vullen de systemen van Rittal aan tot engineeringsoplossingen die zich uitstrekken over meerdere disciplines.

Het in 1961 opgerichte Rittal is met 10 productielocaties, 63 dochtermaatschappijen en 40 vertegenwoordigingen over de hele wereld aanwezig. Met in totaal 10.000 medewerkers is Rittal de grootste onderneming van de Friedhelm Loh Group, Haiger, Hessen. De complete bedrijfsgroep heeft meer dan 11.000 medewerkers en plant voor 2011 een omzet van 2,2 miljard Euro.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024