Redactie - 12 maart 2013

Eurovisie Songfestival organiseert online samenwerking


Het Eurovisie Songfestival 2013 te Malmö heeft Projectplace, leverancier voor online samenwerken, geselecteerd om online projecttools te leveren voor de samenwerking rondom het grootste muzikale evenement van het jaar. Projectplace realiseert een online, flexibele projectomgeving die ervoor zorgt dat alle medewerkers elk moment, vanaf elke locatie toegang hebben tot de meest recente informatie. Na de overwinning van Loreen in Azerbeidzjan in 2012, wordt Zweden dit jaar gastland van het evenement. Er worden drie live-uitzendingen geproduceerd.

Het Eurovisie Songfestival is het grootste live-entertainment programma ter wereld, met meer dan 100 miljoen kijkers per jaar. Bij de organisatie van het event zijn ruim 400 medewerkers betrokken. Daarnaast zijn er nog de organisatoren van de stad Malmö en de Malmö Arena die toegang moeten hebben tot het project. De stad Malmö werkt al enige tijd met Projectplace om de logistiek voor het evenement te regelen, zoals parkeerplaatsen, hotelaccommodaties, het goederenvervoer, et cetera.

Christel Tholse Willers, Head of Relations bij het Eurovisie Songfestival Malmö 2013, vertelt: “We zijn al vroeg begonnen met het in kaart brengen van de behoeften aan een gedeeld platform voor communicatie, planning en het delen van documenten. Nadat we ons in meerdere mogelijkheden hebben verdiept, is de keuze op Projectplace gevallen.”

Projectplace zorgt ervoor dat alle 39 deelnemende artiesten en hun teams toegang krijgen tot het informatiemateriaal rondom hun eigen optreden. Daarnaast is er bijvoorbeeld een deelproject met alle informatie en communicatie over de verlichting, podium lay-out, muziek en kostuums voor ieder optreden. Bijzonder aan het project is dat veel van de online projecten vragen om grote capaciteit, zoals projecten met informatie over 3D-modellen van decors, CAD-tekeningen van constructies, technische installaties en zware videobestanden in full HD. “Projectplace heeft ons laten zien dat ze aan al deze behoeften kunnen voldoen. Door de inzet van deze tools zorgen we dat het Eurovisie Songfestival 2013 in Malmö vlekkeloos zal verlopen, zodat we een fantastische muziekfestival kunnen bieden in mei”, besluit Christel Tholse Willers.

“We zijn er trots op dat het Eurovisie Songfestival heeft besloten om Projectplace te gebruiken voor zo'n speciale gebeurtenis. Het is geweldig om deel uit te maken van een muziekfestival van dit kaliber, waar zoveel mensen uit heel Europa bij betrokken zijn”, zegt Johan Zetterstrom, Management Director bij Projectplace.