Actifio krijgt kapitaalinjectie van 50 miljoen dollar
07-03-2013
Deel dit artikel:

Actifio krijgt kapitaalinjectie van 50 miljoen dollar


Actifio, een leverancier van dataprotectie- en storage appliances, krijgt een kapitaalinjectie van 50 miljoen dollar en denkt aan een beursgang. Dit zegt Ash Ashutosh (foto), ceo van Actifio. Het geld wordt gebruikt om nieuwe werknemers te werven, meer klanten aan te trekken en hen tevreden te houden met diensten en programma's.

Channel Partners
Actifio heeft inmiddels een kaptitaal opgehaald van 107,5 miljoen dollar. Actifio heeft grote investeerders achter zich staan zoals North Bridge Venture Partners, Greylock Partners en Advanced Technology Ventures. Actifio is in 2012 met 700 procent is gegroeid. Exacte cijfers worden niet gegeven, wel de gemiddelde deal: 210.000 dollar. 84 procent van de omzet gaat via channel partners, die wereldwijd meer dan 100 klanten bedienen.

Protection and Availability Storage (PAS)
Actifio is opgericht door Ash Ashutosh en levert het PAS 5.0 platform. PAS 5.0 biedt een snelle recovery en gevirtualiseerde dataopslagoplossing voor applicaties die in gebruik zijn in bedrijfskritische omgevingen en in datacenters van service providers. Het vernieuwde Actifio Protection and Availability Storage (PAS) platform is zeer geschikt als copy data management oplossing voor het uitrollen van cloudiensten. PAS 5.0 heeft functies zoals multi-tenancy, netwerkoptimalisatie en reporting. Verder biedt PAS workflows waarmee applicaties sneller kunnen worden uitgerold, zoals van Oracle.

IBM
Een grote reseller van Actfio is IBM die PAS toepast in zijn DS3500 Express, V7000, XIV, en SVC storage hardware en software. Actifio heeft al honderd PAS-gebruikers, zoals het Boston University Medical Campus (BUMC), Audax Group en NaviSite (Time Warner Cable Company).

Avnet Technology Solutions
IT-distributeur Avnet Technology Solutions biedt het Actifio Protection and Availability Storage (PAS)-platform aan in de Benelux, onder andere aan IBM business partners. In Nederland is Actifio actief onder leiding van Bas Broekarts.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht