Redactie - 05 maart 2013

Advisor ICT Solutions stapt over naar Uniserver cloud


Advisor ICT Solutions, gespecialiseerd in het leveren van ICT-totaaloplossingen aan bedrijven met tijdskritische processen en een grote afhankelijkheid van ICT, is overgestapt op infrastructuur uit de cloud en heeft daartoe een samenwerkingsverband gesloten met Uniserver uit Heerhugowaard, een Infrastructure-as-a-Service specialist.

De dienstverlening van Advisor is op te delen in infrastructuur, communicatie en werkplekdiensten. Daarnaast ontwikkelt en implementeert Advisor handelssoftware voor kwekers en kopers in de sierteeltbranche. Advisor had jarenlang een eigen platform, waarop ze haar kantoorautomatiseringsoplossingen en Software-as-a-Service-oplossingen hostte.

Gelet op schaalbaarheid en groei naar de toekomst, heeft Advisor de keuze gemaakt om de samenwerking te zoeken met een gespecialiseerde partner in cloud hosting (Infrastructure-as-a-Service, IaaS). Maar nog meer dan het eigen platform, werd de beslissing om een IaaS-partner te zoeken, ingegeven door de steeds luider wordende roep vanuit de markt naar schaalbare en hoogwaardige infrastructuur uit de cloud, aldus Advisor.

Door: Witold Kepinski