Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
27-02-2013
Deel dit artikel:

VMware:'Microsoft Blue Screen of death tijdperk is over'


VMware meldt op zijn Partner Exchange conferentie in Las Vegas dat het 'Microsoft Blue Screen of death' tijdperk over is. Er komt een einde aan irritaties van IT-beheerders en gebruikers die plotseling te maken heben met uitvallende Windows systemen, aldus Rick Jackson, Chief Marketing Officer bij VMware. Dat is mogelijk dankzij de software-defined datacenter strategie van VMware, aldus Jackson.

Tijdens een presentatie hoorden VMware partners begrafenismuziek en zagen daarna op een groot scherm een grafsteen 'Blue Screen of Death. Microsoft Corporation. 1975-2013.'

BSOD
Het blue screen of death (blauw scherm des doods) is een bijnaam van het scherm met de melding van het besturingssysteem Microsoft Windows dat er iets mis is gegaan. Het betekent meestal dat de computer opnieuw opgestart moet worden middels een three finger salute (ctrl+alt+del). De tekst op het scherm bestaat uit witte letters op een blauwe achtergrond. De term wordt meestal afgekort tot BSOD (of BSoD), of wordt blue screen genoemd.

Software-defined datacenter en Hyper-V
VMware's software-defined datacenter strategie bestaat onder andere uit de VMware vCloud Suite, die klanten naar de volgende fase in cloud computing moet brengen. VMware moet daarbij concurreren tegen Microsoft producten zoals Hyper-V virtualisatie hypervisor software die gebundeld is met Windows Server 2012 en System Center 2012.
    
Door: Witold Kepinski 


Terug naar video overzicht

Tags

Software