Redactie - 21 februari 2013

Vodafone Nederland gaat Cisco Quantum gebruiken voor beheer breedbanddiensten


Vodafone Nederland, de op een na grootste telecomprovider in Nederland, heeft de Broadband Network Gateway (BNG) Service Manager van Cisco in gebruik genomen om de schaalbaarheid en de snelheid van diensten voor grote klanten te vergroten. De software is een component van Cisco Quantum waarmee Vodafone in staat is om grote klanten een betere controle over het beleid en mogelijkheden voor servicemanagement te bieden.

Jack Smits, General Manager Enterprise Customer Solutions, Vodafone Nederland: “We hebben gekozen voor de BNG Service Manager, mogelijk gemaakt door Cisco Quantum, om ons breedbandaanbod voor grote ondernemingen beter te beheren en te personaliseren en om er geld mee te verdienen. Doordat we meer inzicht hebben in het breedbandgebruik van onze grote klanten, hebben we meer controle over het bijschakelen van middelen, kunnen we de beschikbare bandbreedte vaststellen en de breedbandprestaties dynamisch beheren. We kunnen nu ook snel en moeiteloos mobiele internetdiensten en promotie-acties uitrollen. Cisco is hiervoor met de beste oplossing gekomen, inclusief strak gecoördineerde professionele diensten.”

BNG Service Manager combineert solide mogelijkheden voor netwerk- en servicecontrole van de Cisco Intelligent Services Gateway en Cisco Quantum. De oplossing voor beleidsbeheer, het doorberekenen van kosten en het beheer en de analyse van klantgegevens stelt Vodafone Nederland in staat om een netwerk- en applicatiebewust beleid in te voeren dat in lijn is met het breedband businessmodel van de onderneming.

De Cisco Quantum softwaresuite wordt breed toegepast voor mobiele-, WiFi- en vaste netwerken. Service providers krijgen met deze software de flexibiliteit om meer grip te krijgen op het type service dat zij kiezen, op elk type netwerk. Ook krijgen zij mogelijkheden voor het personaliseren van de service.

Cisco heeft ook een reeks innovaties aangekondigd waarmee service providers nieuwe, betere en beter gepersonaliseerde mobiele diensten kunnen aanbieden en meer informatie verkrijgen over de netwerkconnecties. Deze informatie is te gebruiken om nieuwe diensten aan te bieden die een bijdrage leveren aan de omzet.

Om service providers in staat te stellen de data die over hun netwerk gaan te benutten heeft Cisco nu Cisco Quantum geïntroduceerd. Cisco Quantum verschaft service providers ongeëvenaarde informatie over hun mobiele netwerk en vergroot de programmeerbaarheid van het netwerk, een belangrijke bouwsteen voor het leveren van nieuwe netwerkdiensten.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024