Redactie - 11 februari 2013

Cisco investeert in OpenStack-specialist Piston Cloud Computing


Netwerkleverancier Cisco investeert in Piston Cloud Computing, een ontwikkelaar en leverancier van OpenStack distributie voor private clouds die gebruikt worden door grote organisaties. 

OpenStack is een open-source cloudcomputing oplossing, die de aan propriëtaire platforms verbonden risico's van lock-in reduceert. Het is een samenwerkend besturingssysteem waarmee schaalbare public en private clouds ontwikkeld kunnen worden voor bedrijven van elk formaat

Rackspace
Rackspace en NASA waren de grondleggers van het open source-initiatief dat resulteerde in OpenStack. De OpenStack-gemeenschap is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd collectief van vernieuwers, developers, software- en hardwareverkopers en service-providers met meer dan 180 betrokken bedrijven en met in totaal meer dan 3.300 leden.

Parallels
Cisco investeerde onlangs in Parallels, leverancier van cloud automation software dat wordt gebruikt door hosters en telco's zoals KPN en Hostnet. Parralells is een niet-beursgenoteerd bedrijf en heeft de ambitie binnen een paar jaar naar een omzet van 1 miljard dollar te groeien. Parrallels introduceerde eerder software waarmee IT-managers en service providers Apple Macs kunnen beheren met Microsoft System Center.

Door: Witold Kepinski