Redactie - 09 februari 2013

Microsoft Surface Pro tablet is binnen een dag uitverkocht


De nieuwe Microsoft Surface Pro tablet, voorzien van 128GB en Windows 8, is uitverkocht in Noord-Amerika. De tablets zijn niet meer op voorraad bij de Microsoft Store en retailketens Best Buy, Staples en andere online winkels. Dit meldt Paul Thurrott op zijn Windows SuperSite blog

Windows 8
Zaterdag 9 februari ging de Surface Pro in de verkoop en het is gelijk een hit. Dit is een opkikker voor Microsoft die de laatste weken veel kritiek krijgt rond de verkoopcijfers van Surface en Windows 8.

Met een Intel Core i5-processor, biedt Surface Windows 8 Pro de prestaties van een laptop in een tablet uitvoering, aldus Microsoft. Een apparaat dat zowel thuis, op kantoor en onderweg kan werken met Windows 8 applicaties, evenals de huidige Windows 7 desktop applicaties.

Channel partners
De Surface Pro wordt nog niet via het zakelijk kanaal verkocht. Volgens analisten is dit een gemiste kans omdat IT-beheerdienstverleners organsities kunnen helpen in het beheer van Surface Pro tablets die zakelijk kan worden gebruikt in diverse verticale markten. Met mobile device management (MDM) kan de Surface Pro bijvoorbeeld beheert worden in BYOD omgevingen.

Door: Witold Kepinski