Fujitsu ontslaat duizenden werknemers na rode kwartaalcijfers
07-02-2013
Deel dit artikel:

Fujitsu ontslaat duizenden werknemers na rode kwartaalcijfers


Fujitsu gaat wereldwijd afscheid nemen van ongeveer 5000 banen na presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het nettoverlies bedroeg 908 miljoen dollar. De omzet daalde met drie procent naar 12,05 miljard dollar.

Ondernemingsraad
Veel banen verdwijnen bij Fujitsu Technology Solutions (FTS). Rod Vawdrey (foto), ceo van Fujitsu Technology Solutions, wil nog niet zeggen waar precies de ontslagen vallen. Er wordt nog onderhandeld met de ondernemingsraad hoeveel banen precies weg moeten. Fujitsu Technology Solutions wil met de ontslagen de jaarlijkse operationele kosten met 150 miljoen euro verlagen.

Augsburg
Bij Fujitsu Technology Solutions (FTS), een onderdeel van de Fujitsu Group, werken 13.000 mensen. Daarvan werken er 5500 in Duitsland, met name in Augsburg, München en Paderborn. In Nederland staat het kantoor van FTS in Maarssen.

Services
Fujitsu Technology Solutions gaat zich nu meer richten op it-dienstverlening, infrastructuur en oplossingen. Fujitsu had het in 2012 moeilijk in de servermarkt. Toen daalde de omzet van het bedrijf in de servermarkt met 18,3 procent.

Door: Witold Kepinski 

 

Terug naar nieuws overzicht