Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
05-02-2013

Imtech CEO René Verbruggen: 'Adventure Park Warschau geboren in Nederland'


Het Adventure Park Warsaw, waarop Imtech 100 miljoen euro moet afschrijven, is geboren in Nederland. Dit zei ceo René Verbruggen van Imtech in een persbericht van juli 2012.

LasPalms
In juli 2012 maakt Imtech bekend dat het een contract heeft getekend met LasPalms, vertegenwoordigd door Peter Jan Mulder (CEO van Adventure World Warsaw) en Henk Roodenburg (directeur van Huisman Heavy Construction Equipment) voor de verdere realisatie van het avonturenpark Adventure World Warsaw in Polen. Het gaat om het complete projectmanagement, alle technische oplossingen en civiele constructie, inclusief het management van betrokken onderaannemers. Dit contract vertegenwoordigt een waarde van 620 miljoen euro. 
Imtech was in een eerste fase van het park al betrokken bij de aanleg van de technische infrastructuur en bij diverse duurzaamheidsprojecten met een opdrachtsom van 60 miljoen euro. De totale order komt daarmee uit op 680 miljoen euro, de grootste Imtech opdracht ooit.

Projectplan
René van der Bruggen, CEO Imtech zei toen: 'Dit projectplan is 'geboren' in Nederland. Peter Jan Mulder van Adventure World Warsaw, Henk Roodenburg van Huisman Heavy Construction Equipment en diverse Imtech-divisies (Imtech Nederland, Imtech Deutschland en Imtech Polska) hebben gemeenschappelijk een compleet uitgewerkt project(management)- en financieringsplan tot stand gebracht voor het eerste grootschalige avonturenpark in Centraal Europa. Bij de uitvoering zijn diverse Imtech-business units betrokken. Het project vormt een belangrijke referentie voor Imtech, zowel in het managen van grote projecten als in de specifieke markt van avonturenparken.'

Adventure World Warschau
Adventure World Warschau (AWW) is volgens Imtech ontworpen als een 'wereldklasse themapark en resort'. Het park biedt een mix van een themapark, Europa's grootste indoor waterpark, een entertainmentdorp, hotels, restaurants en andere recreatievoorzieningen op één locatie. AWW is het eerste grootschalige avonturenpark in Centraal Europa en omvat 240 hectare.

Hightech
Imtech vervult de rol van 'general contractor' en verzorgt het complete projectmanagement voor de realisatie van het volledige park. Technisch gezien is Imtech verantwoordelijk voor alle technische oplossingen - energieopwekking, energiedistributie, elektrotechniek, lucht- en klimaattechniek, (brand)beveiliging, ICT-oplossingen, sanitair, water(zuivering)oplossingen - in alle gebouwen, restaurants en winkels. Imtech is tevens verantwoordelijk voor de volledige technische systeemintegratie van de 25 attracties.

Door: Witold Kepinski


Terug naar video overzicht