Redactie - 04 februari 2013

Oracle koopt Acme Packet voor 1,7 miljard dollar


Oracle koopt Acme Packet voor 1,7 miljard dollar. Acme Packet oplossingen zorgen voor een veilige overdracht van interactieve data zoals spraak, video en multimedia via IP netwerken.

Acme is ge­ves­tigd in Bed­ford, in de Amerikaanse staat Mas­sa­chu­setts. Ora­cle speelt met de overname in op de toenemende vraag naar mo­bie­le ­com­mu­ni­ca­tie­op­los­sin­gen. Daarvoor bouwt Oracle een netwerkportfolio op.

Net-Net
De Session Border Control (SBC) oplossingen van Acme Packet worden wereldwijd gebruikt door 1900 service providers en bedrijven. De Net-Net productfamilie die bestaat uit Session Border Controllers, Multiservice Security Gateways en Session Routing Proxies ondersteunen applicaties in netwerken van Service Providers, Enterprises en Callcenters. De Net-Net productfamilie van Acme Packet zorgt voor de belangrijkste security, service zekerheid en voldoet aan de reguliere eisen voor wireline, kabel en draadloze netwerken. Tevens ondersteunt het de gangbare protocollen; SIP, H.323, MGCP/NCS, H.248, RTSP en meerdere border points; toegang, interconnect en datacenter.

Cisco en Huawei
Acme Packet werd in 2000 opgericht en had in november 2012 veertig procent marktaandeel op het voor carrier-gebaseerde SBCs, aldus Infonetics Research. Sinds 2012 is Cisco marktleider in dit segment. Ook Huawei roer zich in deze markt. De markt voor enterprise SBC's is in 2016 goed voor 430 miljoen dollar.

Acme Packet had het de laatste maanden niet makkelijk. In het vierde kwartaal werd een verlies van 2 miljoen dollar geboekt, een jaar eerder was er nog een winst van 8,7 miljoen dollar. De omzet daalde van 83 naar 70,7 miljoen dollar.

Infradata
Acme Packet heeft verschillende OEM en strategische alliantie partners en meer dan 330 resellers. In Nederland verkoopt en integreert de Leidse IT-dienstverlener Infradata de producten van Acme Packet. Infradata is door Acme Packet geselecteerd en benoemd als Pinnacle Partner. Door deze benoeming is Infradata in staat om de optimale voorwaarden en service te geven op alle Acme Packet producten.
 
Door: Witold Kepinski