Redactie - 04 februari 2013

Marc Groetelaars wordt Regional Director VMware Benelux


Het was al in december 2012 bekend, maar het is nu officieel: VMware, speler in virtualisatie en cloud-infrastructuur, heeft Marc Groetelaars benoemd tot Regional Director voor de Benelux-regio. Groetelaars vervangt Willem Van Enter die in september 2012 vertrok en nu werkt als baas Enterprise Solutions bij Microsoft Nederland.

VMware Partner Organisation
In deze rol is Groetelaars verantwoordelijk voor het commerciële succes van de regio, met focus op strategische planning, business development en alle sales-, services-, channel- en marketingactiviteiten voor de Benelux. Groetelaars rapporteert aan Matthew Piercy, Vice President, Northern Region, EMEA, VMware.

Groetelaars is sinds de opening van het Benelux-kantoor werkzaam bij VMware, bijna negen jaar geleden. Hij heeft geholpen de VMware Partner Organisation op te bouwen en te managen en was eveneens verantwoordelijk voor het General Business-segment in Noord-EMEA. Zijn successen tijdens de opbouw van het VMware-merk en -business hebben bijgedragen aan de continue groei van VMware in de Benelux-regio.

Sales
Voordat Groetelaars bij VMware aan de slag ging, heeft hij verschillende partner- en sales-georiënteerde posities bekleed bij bedrijven als Neverfail Group, OpenWave Systems en France Telecom. “Na het zien van Marc’s ontwikkeling bij VMware zijn we erg blij dat hij nu ons team in de Benelux gaat leiden”, zegt Piercy. “Marc heeft in het afgelopen decennium een grote bijdrage geleverd aan het succes en de groei van VMware in Noord-EMEA. Ik ben ervan overtuigd dat zijn kwaliteiten en ervaring hem tot de beste keuze maken om de sales, partnersamenwerkingen en waarde voor VMware-klanten in de Benelux verder te bevorderen.”

VMware vCloud Suite
In zijn nieuwe rol bij VMware zal Groetelaars zich toeleggen op het realiseren van groei voor VMware en het verder verbeteren van de klanttevredenheid in de Benelux. Groetelaars: “Binnen de markt zien we een grote interesse in de cloud, nu deze zich manifesteert als de facto standaard voor IT-infrastructuur. Bovendien geloof ik dat we met onze visie op het software-defined datacenter, geleverd door de nieuwe VMware vCloud Suite, goed gepositioneerd zijn om onze klanten naar de volgende fase in cloud computing te brengen.”

Door: Witold Kepinski