Redactie - 01 februari 2013

ICT falen richt zich op zes overheidsprojecten


De commissie Elias van de Tweede Kamer onderzoekt dit jaar waarom zoveel ICT projecten bij de overheid mislukken en wat er moet gebeuren om dit in de toekomst te voorkomen. Het resultaat komt begin 2014.

Dit rapport ordent de voornemens van het parlementaire onderzoek, onder leiding van VVD-kamerlid Tob Elias (foto) naar het falen van ICT projecten en verbeterprocessen. Het plaatst de omvang van de ICT markt in de publieke sector in de trends op de hele Nederlandse en wereldwijde ICT markt en beschrijft wat er misging met het ambitieuze P-Direct project dat 650 miljoen euro zou besparen maar 80 miljoen euro schade veroorzaakte omdat niemand verantwoordelijk was.

Van mainframe naar Winframe
Zes projecten krijgen bijzondere aandacht van commissie Elias. Het gaat om Modernisering Gemeentelijke Basisadministraties, het EPD, de Tunnels A73, C2000, de OV-chipkaart en RDW: “van mainframe naar Winframe”.

AME Research wil dit jaar dit proces volgen en nodigt deskundigen uit hun inzichten te delen. Neem contact op via adriaan@ame.nl.

Door: Witold Kepinski