'Salariskorting maskeert mismanagement'
31-01-2013
Deel dit artikel:

'Salariskorting maskeert mismanagement'


IT-dienstverleners lossen hun knelpunten niet op door aan hun (ouder) personeel loonoffers te vragen. Kijk ook eens naar kapitaalgebruik
 en ga nieuwe producten ontwikkelen, aldus Adriaan Meij (foto) van onderzoeksbureau AME.nl in het rapport 'Knelpunt IT diensten ook kapitaalgebruik'. Salariskorting maskeert mismanagement, vindt de onderzoeker.

Capgemini en Logica
"Logica wil ook loonoffers in IT diensten, maar het gaat meer om portfolio en kapitaalgebruik", aldus Meij. "
Na topman Jeroen Versteeg van Capgemini pleit nu ook bestuurder Ron de Mos van Logica voor loonoffers en meer variabel loon. Het helpt tijdelijk, maar de grote dienstverleners moeten ook hun kapitaalgebruik doorlichten en zelf met productlijnen komen."

Mismanagement
ICT-bestuurders grepen onvoldoende in, aldus de onderzoeker."Ontslag en salariskorting voor bepaalde groepen is het gevolg van eerder mismanagement en op zichzelf verkeerd beleid. Rekening houdend met inflatie is het gemiddelde salaris bij Capgemini al sinds 2007 gedaald. De oproep tot algemene georganiseerde verarming staat haaks op de uitdaging tot innoveren, investeren en optimisme. Het salarisniveau van een kleine groep is geen kernoorzaak van ingezakte winstgevendheid. De salariskorting is en druppel op een gloeiende plaat. Om  mee te spelen in de premier league heeft Capgemini 70 miljoen euro meer winst nodig. Dat kan onder meer ook door de luxe te halveren, met veel minder kapitaal te werken en het aanbieden van oplossingen waar meer effectieve vraag naar is." 
  
Door: Witold Kepinski

  

Terug naar nieuws overzicht