Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
30-01-2013
Deel dit artikel:

BlackBerry 10 onthuld


De nieuwe smartphone van BlackBerry is gepresenteerd. Het toestel is vanaf donderdag al in een aantal landen te koop. Topman Thorsten Heinz liet de Z10 zien, een smartphone met een virtueel toetsenbord en de Q10, eentje met een echt toetsenbord.

BlackBerry, het vroegere Research In Motion, heeft in ieder geval voor een eigen besturingssysteem gekozen. Daarin heeft het concern geprobeerd om allerlei functies te integreren. Volgens Heinz zijn er nu al 70.000 apps voor de nieuwe toestellen. Daaronder Facebook, de reader van Kindle, WhatsApp, Twitter, Soundhound en een aantal nieuwsapps. De apps zijn direct beschikbaar. Gebruikers kunnen als het ware multitasken want ze hoeven de apps niet eerst af te sluiten voordat ze met iets anders aan de slag gaan.

Een aparte feature is BlackBerry Balance. Daarmee wil het concern een scheiding aangeven tussen werk en privé. Werkinformatie, zoals e-mail en andere informatie wordt vergrendeld en beveiligd zodra de gebruiker de telefoon op de privé-modus zet.

Video presentatie

  

Terug naar video overzicht

Tags

Telecom