Redactie - 30 januari 2013

'Eigen geld oprichter Dell voor overname'


Oprichter en topman Michael Dell van het Amerikaanse computerconcern Dell is bereid 500 miljoen tot 1 miljard dollar van zijn eigen vermogen in te zetten om het bedrijf in private handen te nemen. Dat geld zal worden gecombineerd met zijn aandelenbelang van 15,7 procent in Dell, plus de inbreng van andere investeerders, meldt Bloomberg.

Onlangs werd bekend dat investeerders geleid door de durfkapitalist Silver Lake een overname van Dell zouden willen doen, geholpen door een aantal banken. Ook softwareconcern Microsoft zou een bijdrage willen leveren aan het van de beurs halen van Dell. De waarde van het aandelenbelang van Michael Dell in het bedrijf dat hij in 1984 oprichtte, bedraagt circa 3,6 miljard dollar.

Volgens ingewijden hebben Silver Lake en zijn partners nu in totaal 15 miljard dollar aan middelen klaar om een overname van Dell te financieren. Er wordt gesproken over een prijs van circa 14 dollar per aandeel of iets daaronder. Dinsdag sloot het aandeel van de op twee na grootste pc-fabrikant ter wereld op 13,25 dollar. Daarmee heeft Dell een beurswaarde van circa 23 miljard dollar.

(c) ANP