Redactie - 29 januari 2013

Winvision wint aanbesteding Hogeschool Utrecht


Hogeschool Utrecht heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor Winvision, aanbieder van oplossingen voor het onderwijs en de zorg, om een hogeschoolbreed digitaal portfolio te realiseren. De zes faculteiten van de Hogeschool Utrecht (HU) kunnen per 1 september 2013 de ruim 37.000 studenten een uniform portfolioplatform aanbieden. Met Winvision Digitaal Portfolio kiest de hogeschool voor een efficiënt en ‘accreditatie-proof’ onderwijsplatform.

Met ingang van het nieuwe studiejaar 2013-2014 is Winvision Digitaal Portfolio (DPF) het algemene portfolio-instrument voor de hele Hogeschool Utrecht (HU). Nu nog bieden de zes faculteiten verschillende oplossingen voor het bijhouden van het portfolio. De HU wilde dat aanbod gelijktrekken om zo de beheersbaarheid en uniformiteit van het aanbod te verbeteren. Bovendien wilde men een professionaliseringsslag maken in het aanbod van de online portfoliomogelijkheid.

Accreditatie-proof portfolio
Winvision voldeed volgens Projectleider Hans van Bergen van de HU volledig aan de eisen en wensen uit de Europese aanbesteding. “Het digitale portfolio is voor ons enerzijds een ‘service’ aan onze studenten. Het is voor hen makkelijk en efficiënt om online hun eigen ontwikkeling bij te houden en hun portfolio te verrijken met documenten en multimedia-toepassingen. Anderzijds is het portfolio voor ons een wezenlijk instrument voor het onderwijs. Winvision DPF is een ‘accreditatie-proof’ portfolio: met de faciliteiten en kaders die DPF biedt, is de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd en voldoen we aan alle voorwaarden voor accreditatie.”

Marcel Lucker, directeur marketing sales van Winvision: “De HU heeft een duidelijke visie heeft op onderwijs en de manier waarop dat het beste aangeboden kan worden.  Met Winvision Digitaal Portfolio, dat al in 2004 werd gelanceerd en vervolgens steeds verder werd ontwikkeld, kunnen we een bijdrage leveren aan de onderwijskwaliteit van de HU en daar zijn we best trots op.” Het komende half jaar werken de HU en Winvision nauw samen om de diverse portfoliosystemen onder te brengen in Winvision Digitaal Portfolio. Op termijn worden mogelijk ook andere systemen, zoals het studentvolgsysteem Osiris, gekoppeld aan DPF.  Winvision ontwikkelt en implementeert DPF en host het platform in de eigen beveiligde cloud en biedt de studenten online toegang. Het platform is gebouwd op basis van Microsoft SharePoint-technologie.