Redactie - 28 januari 2013

KPN sluit vierjarig managed services contract met Accenture


KPN en Accenture hebben een vierjarige management consulting en technologie-overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling, bouw en onderhoud van een volledige range aan online managed services.

Deze services ondersteunen het online domein van KPN en stimuleren hierbinnen integratie en standaardisatie. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt. Anatoly Roytman, lead Accenture Interactive in Europa, het Midden Oosten en Afrika: “Dit programma levert ontwikkeling en onderhoud voor alle KPN-applicaties binnen haar internetdomeinen. We bundelen de ondersteuning van alle online domeinactiviteiten die momenteel nog bij diverse externe leveranciers zijn ondergebracht." Verder gaat Accenture processen standaardiseren, aldus Marc Dijks, managing director Technologie bij Accenture.  

India Delivery Center
De overeenkomst bouwt voort op de langetermijn relatie tussen Accenture en KPN en vormt een uitbreiding op de huidige diensten die Accenture levert. Accenture heeft al managed services contracten met KPN voor de business support systemen en infrastructuuractiviteiten. Daarnaast levert Accenture aan KPN interactieve TV services voor verschillende apparaten (tv, tablet en smartphone), gebaseerd op de Accenture Video Solution. De applicatieontwikkeling en het onderhoud gebeurt vanuit Nederland en het India Delivery Center in Bangalore.

Door: Witold Kepinski