Redactie - 23 januari 2013

Centric neemt meerderheidsbelang in TCM zorgsoftware


Centric neemt een deelname van zestig procent in de activiteiten van zorg-ICT-leverancier TCM. De activiteiten van TCM zullen geïntegreerd worden in de divisie Centric Housing & Healthcare Solutions.

Hiermee worden volgens de twee partners de productportfolio’s van beide organisaties breder en ontstaat een completer productportfolio voor de care-sector waarmee zorgaanbieders hun primaire en secundaire bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Tegelijkertijd behouden de gebruikers een eigen belang (veertig procent) waardoor zij nauw betrokken blijven bij de (strategische) vormgeving van de producten.

TIS Care
Centric zal de komende periode versneld investeren in de doorontwikkeling van TIS Care (de oplossing voor thuiszorg, verzorging- en verpleegzorg) door de capaciteit van de softwareontwikkeling uit te breiden en het productmanagement te intensiveren. Centric streeft hierbij naar een ketenbrede oplossing die gemeenten en zorginstellingen ontzorgt op het gebied van jeugdzorg en extramurale ondersteuning. Dit realiseert de organisatie door de nauwe samenwerking tussen haar zorgdivisie en haar overheidsdivisie, waarbij de architecturen op elkaar afgestemd worden aldus André Proost, directeur Centric Housing & Healthcare Solutions: “De jarenlange ervaring van TCM in de care-sector in combinatie met haar nieuwe moderne zorginformatiesysteem zijn een versterking van onze producten en diensten in de zorg”.