Redactie - 17 januari 2013

IT-opleider Global Knowledge groeit in omzet en winst


Global Knowledge, een onafhankelijke IT-opleider, heeft in 2012 opnieuw een recordomzet behaald in Nederland. Tevens nam de winst toe. Exacte cijfers worden niet gegeven door de opleider dat eigendom is van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Mid Ocean Partners. In 2011 haalde Global Knowledge wereldwijd een omzet van 282 miljoen dollar.

Een groter aantal locaties, meer verschillende trainingen en de grotere vraag naar certificeringen vormen belangrijke pijlers voor de tien procent omzetstijging die de opleider laat optekenen ten opzichte van 2011. Ook de winst ligt meer dan tien procent hoger dan 2011 in een markt die al enkele jaren een daling laat zien qua omzetten en winstmarges. Met dit resultaat beleeft Global Knowledge voor de tweede keer op rij het beste jaar in haar historie, zo meldt de opleider.

IT-dienstverleners
Global Knowledge plukt de vruchten van het feit dat afnemers van IT-opleidingen (eindgebruikers en partners) momenteel zoeken naar zekerheid wanneer ze hun specialisten willen laten certificeren. De opleider heeft een veelzijdig aanbod, de meeste open rooster-trainingen gaan door, er is een goede landelijke dekking qua trainingslocaties en de 'train to test'-ratio ligt met negentig procent hoog. Dat laatste is van groot belang nu de vraag naar certificeringen sterk groeit onder werkgevers en werknemers. Met name IT-dienstverleners investeren in hun high potentials door ze te laten trainen op zowel technologie als op management en vaardigheden. Hierdoor worden ze aantrekkelijker en breder inzetbaar bij klanten, aldus Global Knowledge

Kwaliteitsprogramma
Om zichzelf verder te verbeteren implementeerde Global Knowledge in 2012 een kwaliteitsprogramma. Alle facetten van de organisatie werden geëvalueerd en verbeterd waar nodig. Dit heeft onder andere geresulteerd in hogere waarderingen voor uitgeleverde trainingen en snellere reacties op offerte-aanvragen. Daarnaast hebben de investeringen van Global Knowledge in uitbreiding van de sales en business development, de uitbreiding naar Noord Nederland en de nieuwe website bijgedragen aan het verder uitbouwen van het marktleiderschap.

Cloud, datacenters, virtualisatie en security
Volgens Piet Hompus (foto), algemeen directeur bij Global Knowledge, vormt ook de stabiliteit van de IT-opleider een factor van betekenis voor klanten. "We zien dat klassikale trainingen nog steeds de boventoon voeren qua gekozen lesvorm. We bieden de training in de buurt van de cursist aan, kennen een hoog percentage van lessen dat doorgaat en de cursisten beoordelen de trainingen die opleiden tot de gewenste certificering als kwalitatief goed. Dat maakt ons tot een betrouwbare en effectieve opleidingspartner. Daarnaast hebben we een zeer breed aanbod dat naast IT-trainingen uit een uitgebreid portfolio aan management en vaardigheidstrainingen bestaat. Hierdoor kunnen wij voor klanten een compleet leercurriculum samenstellen."

Voor 2013 ziet Piet Hompus de verdere consolidatie in de IT-opleidingenmarkt, de groeiende behoefte aan breed inzetbare IT-specialisten en aan gecertificeerd personeel als belangrijkste trends. "Op het gebied van technologie zal de nadruk onverminderd liggen op cloud, datacenters, virtualisatie en (cyber)security."

Door: Witold Kepinski 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024