Redactie - 16 januari 2013

Imtech ICT implementeert virtuele werkplekken bij DAS


Imtech ICT is gestart met de implementatie van een virtuele desktopomgeving bij juridisch en financieel dienstverlener DAS. Via desktopvirtualisatie komt DAS tegemoet aan de groeiende behoefte aan mobiliteit van haar medewerkers. Medewerkers kunnen nu eenvoudig en veilig tijd- en locatie-onafhankelijk werken. De nieuwe desktopomgeving is centraal te beheren, schaalbaar en flexibel om virtuele applicaties op termijn ook via andere devices aan te bieden. Inmiddels zijn de eerste 300 werkplekken zowel op het hoofdkantoor als ook in Arnhem ingericht en is een groot aantal bedrijfsapplicaties gevirtualiseerd. In 2013 volgen alle 1.200 werkplekken in de DAS-kantoren.

DAS wilde de mobiliteit van haar medewerkers vergroten en ze op elke locatie optimaal ondersteunen in hun werkzaamheden. Tegelijkertijd wilde de organisatie de bestaande desktopinfrastructuur moderniseren. Het beheer van de pc’s op de verschillende DAS-locaties gebeurde tot nu toe grotendeels decentraal en was vrij arbeidsintensief. Daarom wilde de organisatie dat de nieuwe omgeving centraal beheerd zou worden, inclusief de centrale installatie van nieuwe desktops en updates. In een relatief kort, intensief traject hebben DAS en Imtech ICT een virtuele desktopomgeving met virtuele applicaties ingericht die aan alle functionele en technische eisen voldoet.

De nieuwe omgeving is gebaseerd op een Virtual Desktop Infrastructuur (VDI) van VMware die gehost wordt op een centrale FlexPod-infrastructuur. Deze flexibele infrastructuur bestaat uit modulaire, schaalbare en uiterst betrouwbare componenten van de marktleiders Cisco (netwerk en servers) en NetApp (storage). Medewerkers op de locaties kunnen daarmee betrouwbaar en veilig de aangeboden virtuele desktops gebruiken. Op die manier beschikken zij altijd en overal over de middelen en applicaties die nodig zijn om effectief te presteren.

Peter Toethuis, CIO van DAS: “We willen onze medewerkers optimaal ondersteunen bij hun werkzaamheden. Dat betekent ook dat we willen inspelen op de toenemende behoefte aan mobiliteit, binnen en buiten onze kantoren. Al in de oriëntatiefase toonde Imtech ICT aan dat zij een sterke visie op de werkplek van de toekomst heeft. Imtech ICT maakt deze visie ook concreet met de kennis en oplossingen die nodig zijn om onze doelen gefaseerd te realiseren. In dat proces is het belangrijk dat onze partners bereid zijn om hun kennis aan onze organisatie over te dragen. Imtech ICT sluit daar goed op aan met een projectaanpak waarin kennisoverdracht en sturen op resultaat centraal staan. We hebben nu samen een stevig fundament gelegd, van waaruit we kunnen blijven groeien. De huidige omgeving is schaalbaar om medewerkers in de toekomst ook via tablets of laptops toegang tot het bedrijfsnetwerk te bieden. Zo garanderen we dat onze mensen steeds over de juiste middelen beschikken om klanten optimaal te kunnen ondersteunen.”