Redactie - 08 januari 2013

Red Hat breidt samenwerking uit met SAP op het gebied van virtualisatie


Red Hat
 kondigt de certificering aan van Red Hat Enterprise Virtualization 3.1 voor SAP business applicaties die draaien op Red Hat Enterprise Linux. Dit is een voortzetting van de huidige samenwerking op het gebied van virtualisatie en een uitbreiding van SAP’s certificering van het Red Hat Enterprise Virtualization 3.0 platform. Het certificaat is de nieuwste mijlpaal in een 15-jarige alliantie die is opgericht om het gebruik van SAP-applicaties op fysieke Red Hat servers, in gevirtualiseerde omgevingen of in de cloud te vereenvoudigen.

Red Hat Enterprise Virtualization, dat vanaf nu beschikbaar is, is een mission-critical end-to-end, open source virtualisatie infrastructuur voor enterprises. Het biedt een open virtualisatie hypervisor met Kernel-based Virtual Machine (KVM) en management tools gebaseerd op het open source oVirt project. Red Hat Enterprise Virtualization 3.1 dat wereldwijd beschikbaar is, biedt nieuwe functies en integraties die onder andere schaalbaarheid, netwerken, storage overspannen.  

Naast het behalen van goede resultaten in de two-tier SAP Sales & Distribution (SD) standaard applicatie benchmark die in juni werd aangekondigd – met Red Hat Enterprise Virtualization en zijn KVM hypervisor waar de SAP ERP 6.0 applicatie op draait – heeft Red Hat Enterprise Virtualization met ingang van 1 december 2012 de zeven hoogste SPECvirt_sc2010 benchmarks bereikt.

Beschikbaarheid
Red Hat Enterprise Virtualization 3.1 is per direct wereldwijd beschikbaar voor gebruik met SAP-oplossingen.