Redactie - 08 januari 2013

CES 2013: Lenovo onthult touchscreen 'tafel-pc'


Een computer om met het hele gezin samen spelletjes te doen, zo beveelt het Chinese bedrijf Lenovo zijn IdeaCentre Horizon Table PC aan. Het is een computer met een scherm van 27 inch dat zowel rechtopstaand als liggend te gebruiken is.

De all-in-one pc kan als desktopcomputer gebruikt worden, in combinatie met een toetsenbord. Maar als de pc plat wordt neergelegd, komt in plaats van Windows 8 de eigen software van Lenovo tevoorschijn. Op het touchscreen zijn dan foto's, video's en games tevoorschijn te toveren.

Het scherm kan met maximaal tien vingers tegelijk bediend worden. Daardoor kunnen meerdere gebruikers samen games spelen op de 'tafel-pc', waar speciale tafelpoten op wieltjes bij verkrijgbaar zijn. Zo kunnen gezinnen samen op het scherm Monopoly of airhockey spelen. Lenovo gaat er attributen bij verkopen, zoals speciale dobbelstenen en joysticks.

De IdeaCentre Horizon werd gepresenteerd op de elektronicabeurs CES in Las Vegas. Het apparaat moet deze zomer in de winkel liggen en kost dan rond de 1300 euro.