Scholten Awater, i3 groep en PQR winnen storage aanbesteding Belastingdienst
28-12-2012

Scholten Awater, i3 groep en PQR winnen storage aanbesteding Belastingdienst


De Belastingdienst gunt de Storage Apparatuur en Dienstverlening aanbesteding aan IT-dienstverleners Scholten Awater, i3 groep en PQR. Het order bedrag is goed voor ongeveer 75 miljoen euro. Dit melden diverse resellers aan Dutchitchannel.nl en wordt bevestigd door Scholten Awater.

De looptijd van de storage raamovereenkomst loopt drie jaar met een optie tot en verlening van twee keer 1 jaar. Het contract kan dus maximaal vijf jaar duren. De aanbesteding servers is overigens teruggetrokken.

Multi Vendor Strategie
De Belastingdienst beoogt met deze aanbesteding een Multi Vendor Strategie in gang te zetten voor de komende jaren waarbij de exploitatie van de ICT infrastructuur van de Belastingdienst op basis van Storage Apparatuur en Dienstverlening van meerdere fabrikanten c.q. leveranciers kan plaatsvinden.

De uitgave aan Storage Apparatuur en Dienstverlening bedraagt gedurende de raamovereenkomst circa 75 miljoen euro exclusief BTW. "Dit betreft een indicatie, derhalve kunnen hier geen rechten aan worden ontleend", aldus De Belastingdienst

De gunningscriteria waren gebaseerd op de economisch meest voordelige aanbieding.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht