Redactie - 24 december 2012

Philip Pead wordt nieuwe CEO Progress Software


Progress Software heeft Philip Pead (foto) aangesteld als President en Chief Executive Officer (CEO).

Philip Pead treedt daarom af als Executive Chairman en wordt opgevolgd door Jack Egan die eerder werd verkozen tot non-executive Chairman van de Raad van Bestuur. Jack Egan, sinds september 2011 lid van de Raad van Bestuur van Progress, is managing partner van Egan-Managed Capital.

Philip Pead is een industrieveteraan met ruim 25 jaar ervaring binnen de softwaresector en is sinds juli 2011 lid van de Raad van Bestuur van Progress Software. In mei 2012 werd hij verkozen tot non-executive Chairman, in oktober 2012 werd hij aangesteld als Executive Chairman en in november 2012 werd hij benoemd tot interim CEO.

Pead was voorheen Chairman van Allscript en President en CEO van Eclipsys Corporation, leverancier van medische en financiële softwareoplossingen voor ziekhuizen. Eclipsys fuseerde met Allscript in augustus 2010. Philip Pead vervulde in het verleden diverse leidinggevende functies bij zowel private als beursgenoteerde ondernemingen, zoals Per-se Technologies, Dun & Bradstreet Corporation en Attachmate Corporation.

Door: Witold Kepinski