Redactie - 20 december 2012

ETTU tekent samenwerking met Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten


ETTU heeft een samenwerkingsovereenkomst met Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant participeert ETTU in operatie NUP, het Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-overheid. In het kader van het NUP moeten gemeenten diverse veranderingen doorvoeren in hun ICT-infrastructuur en informatievoorziening. Doel van de door ETTU ondertekende samenwerkingsovereenkomst is om dit verandertraject voor gemeenten te vereenvoudigen. Zo zijn er onder meer afspraken gemaakt over releaseplanningen, kennisuitwisseling, adoptie en (door)ontwikkeling van standaarden en het gebruik van testinstrumenten voor software. 

Eric-Jan Vroon, directeur van ETTU: "Als dé SharePoint-specialist van Nederland is ETTU al geruime tijd actief binnen de overheidsmarkt. Zo hebben wij onze best-practices ondergebracht in een aantal standaard SharePoint producten voor de overheid, waaronder het eConnect Zaakgericht Werken Portaal. Met de ondertekening van het convenant met KING wil ETTU dan ook een positieve bijdrage leveren aan de samenwerking tussen verschillende partijen binnen overheidsland." 

Daarnaast zullen de SharePoint-specialisten van ETTU actief deelnemen aan kennisessies, om zo gemeenten een duidelijker beeld te geven over de mogelijkheden van SharePoint en de samenwerking binnen de branche te bevorderen.