Redactie - 03 december 2012

Konica Minolta neemt Charterhouse over


Konica Minolta Business Solutions Europe heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Charterhouse PM Limited, een Europees productiebedrijf voor marketingdiensten. De overname zal naar verwachting vóór het einde van 2012 worden afgerond

Charterhouse PM Limited is een Britse onderneming die zowel uitbestede marketingproductie als managementdiensten biedt aan internationale merken in 35 Europese markten vanuit 21 locaties. Het Europese hoofdkantoor zit in Parijs en haar digitale productiefaciliteit is gevestigd in Londen. Charterhouse heeft in de afgelopen jaren een groei doorgemaakt als gevolg van geografische uitbreiding, het winnen van grote Europese aanbestedingen en de groeiende vraag naar multichannel-marketingdiensten, aldus Konica Minolta.

De beoogde overname van Charterhouse maakt onderdeel uit van de toekomststrategie van Konica Minolta om te investeren in Print Management Services. Konica Minolta combineert Print Management Services (PMS) met Marketing Management Services (MMS), alsmede Optimized Print Services (OPS) met Business Process Consulting (BPC). Beide combinaties worden ondersteund door Konica Minolta's relatiebeheer en de verschillende mogelijkheden in document workflow-oplossingen. Met dit concept breidt Konica Minolta het dienstenportfolio uit en richt zich meer op de commerciële grafische industrie, aldus de leverancier.

Door: Witold Kepinski