Enterprise architectuur kennis staat hoog op lijstje Nederlandse CIO
28-11-2012
Deel dit artikel:

Enterprise architectuur kennis staat hoog op lijstje Nederlandse CIO


Vaardigheden op het gebied van Enterprise architectuur staan bovenaan het wensenlijstje van de Nederlandse CIO. 45 procent geeft aan dat dit de vaardigheid is waar ze op dit moment naar op zoek zijn. Andere vaardigheden die in Nederland gevraagd worden zijn Business analysis (29 procent) en Technical architectuur (27 procent). Dat blijkt uit de IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash, een internationale Professional Recruitment en Outsourcing dienstverlener.

Ook wereldwijd geven CIO’s aan dat er het meest vraag is naar kennis over Enterprise architectuur en Business analysis. Daarnaast is de vraag naar kennis van mobiele oplossingen en social media wereldwijd opvallend gestegen. Het belang van kennis van mobiele oplossingen is de grootste stijger en groeide met 7 procent in vergelijking met vorig jaar: 14 procent in 2011 en 21 procent in 2012.

Jan-Leen ’t Jong (foto), algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: “Omdat Nederland voorop loopt in de ontwikkelingen op het gebied van social media en mobile, is er veel vraag naar specialisten op dit gebied. In de laatste twee kwartalen merkten wij al een flinke stijging van de vraag naar online professionals en met de huidige ontwikkelingen in de markt zal dit alleen maar verder stijgen. Organisaties willen de online beleving van het merk zo sterk mogelijk maken en dat zal blijven leiden tot een toenemende vraag.”

Het gehele rapport van de IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash is gratis op te vragen via https://www.formstack.com/forms/?1323779-vuafdiGdeG

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht