Redactie - 26 november 2012

Nieuwe software voor radiotherapie


Centric en Instituut Verbeeten bundelen hun kennis en kunde op het gebied van IT en oncologie. De samenwerkingsovereenkomst is getekend door Frank van Gemert (divisiedirecteur Centric Software Engineering) en Gerard Tijmes (Raad van Bestuur Instituut Verbeeten). Radiotherapie-instituten zijn als gevolg van deze samenwerking in staat het radiotherapeutische zorgproces te optimaliseren.

Centric en Instituut Verbeeten bieden radiotherapie-instituten de mogelijkheid om de functionaliteit, die Centric eerder als maatwerk voor Instituut Verbeeten ontwikkelde, te gebruiken. Deze software wordt aangeboden onder de naam Proces2Cure. Hiermee biedt Centric de instituten een totaaloplossing voor het primaire proces in de radiotherapie, waarin het Elektronisch Patiënten Dossier is geïntegreerd.

Bewezen technologie
De software wordt al enige tijd met groot succes door Instituut Verbeeten gebruikt en is continu doorontwikkeld. Radiotherapie-instituten profiteren hierdoor van bewezen technologie waar het gaat om kosten- en foutreductie, kwaliteitsverbetering en gebruikersgemak. Omdat de processen tussen de verschillende radiotherapie-instituten in hoofdlijnen overeenkomen en Instituut Verbeeten de processtappen eerder vanuit de ‘lean filosofie’ definieerde, verwacht Centric de software relatief snel te kunnen implementeren. Centric neemt als fullservice IT-leverancier het technische gedeelte voor haar rekening en Instituut Verbeeten ondersteunt Centric waar nodig met specialistische kennis op het gebied van oncologie.

Proces2Cure
Proces2Cure is een oplossing die de totale doorlooptijd verkort, waardoor patiënten eerder worden geholpen en artsen meer tijd hebben voor hun kerntaken. Het systeem ondersteunt elke stap in het radiotherapeutische zorgproces en zorgt voor de administratieve afhandeling. Daarin staan niet de gegevens van de patiënt centraal, maar het zorgproces dat de patiënt doorloopt. Door de behandeling van de patiënt in het proces centraal te stellen, wordt het proces dat patiënten afleggen verkort.

De software legt de verrichtingen aan een patiëntencase automatisch en zonder extra handelingen vast. Artsen en medewerkers registreren de facturabele verrichtingen voor behandelingen en diagnoses niet meer handmatig en verslaglegging gebeurt met behulp van spraakherkenning. Dit verslag kan rechtstreeks worden gecorrigeerd en is direct beschikbaar voor de betrokkenen.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024