HP wil miljarden dollars terug van Autonomy directie
20-11-2012
Deel dit artikel:

HP wil miljarden dollars terug van Autonomy directie

HP heeft het afgelopen kwartaal 8,8 miljard dollar moeten afschrijven op de waarde van de Britse databeheerspecialist en informatie management specialist Autonomy, dat in 2011 voor ongeveer 11,5 miljard dollar werd overgenomen. 

5 miljard dollar wil HP terug zien in verband met creatief boekhouden van Autonomy. Zo zijn er onregelmatigheden geconstateerd rond licentie-inkomsten die binnenkwamen via transacties met resellers. HP heeft de fraudezaak rond Autonomy gemeld bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SC) Enforcement Division , de Britse Serious Fraud Office en spant een rechtszaak aan. PricewaterhouseCoopers onderzoekt de financiele resultaten historie van Autonomy.
 
Vertica
Intussen sijpelen meer berichten over Autonomy via diverse media naar buiten.  Zo zou Mike Lynch (foto), ceo van Autonomy het Britse antwoord op Bill Gates, aanvaringen hebben gehad met het HP management kort na de overname. Vooral toen het overgenomen Vertica, dat zorgt voor een hoge beschikbaarheid van databases, en Autonomy in de Information Management divisie kwamen. Lynch wilde een grote rol voor Autonomy en kreeg zijn zin. Vertica CEO Chris Lynch ging eruit en Vertica werd losgekoppeld van de Autonomy group.

Mike Lynch, die inmiddels HP heeft verlaten en werkt als investeringspecialist, ontkent de aantijgingen in een interview met All Things Digital.

Door: Witold Kepinski
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer