Redactie - 20 november 2012

Siemens geeft gratis 3D-software aan het onderwijs


Siemens PLM Software introduceert een gratis versie van de 3D computer-aided design (CAD) software Solid Edge, voor docenten in het middelbaar onderwijs. Met deze High School Edition kunnen leraren hun leerlingen kennis laten maken met de engineering -en productontwikkelingstools die worden gebruikt door producenten over de hele wereld. De gratis versie is onderdeel van een onderwijsprogramma waarmee Siemens PLM Software investeert in STEM-onderwijs: science, technology, engineering en math.

Onderwijzers kunnen de 12-maandenlicentie downloaden op www.siemens.com/plm/solid-edge-highschool. De High School Edition van Solid Edge bouwt verder op het succes van de Student Edition voor academische studenten. Docenten op middelbare scholen krijgen hiermee toegang tot Solid Edge, zowel in het klaslokaal als tijdens extra-curriculaire projecten. Met dit project wil Siemens de interesse van studenten in STEM-onderwijs stimuleren en scholen helpen om het onderwijs op peil te houden, ondanks de dalende budgetten.

Scholen krijgen volledig toegang tot alle modules van Solid Edge drafting, sheet metal, surfacing en geavanceerd assembly design. Na twaalf maanden kan de gratis licentie op jaarbasis worden verlengd. Docenten kunnen met de High School Edition van Solid Edge hun leerlingen de wereld van CAD-ontwerp laten zien, wat een inkijkje kan geven in de carrièremogelijkheden.