Redactie - 19 november 2012

538 integreert radio, televisie en online met nieuwe storage


Mediabedrijf de 538 Groep heeft EMC geselecteerd als leverancier van een nieuwe storage-omgeving. Het bedrijf achter Radio 538, SLAM FM, Radio 10 Gold en de digitale TV-kanalen TV538 en SLAM!TV, streeft naar vergaande integratie van radio, televisie en online en uitbreiding van de eigen videokanalen. Hiervoor heeft de 538 Groep optimale ondersteuning nodig van zijn storage-systemen. Aangezien het bedrijf de komende drie jaar verwacht zo’n 100 Terabyte aan data op te slaan, wil het ook goed voorbereid zijn op de ontwikkelingen met betrekking tot Big Data.
Niet alleen de integratie van de kanalen zorgde voor nieuwe eisen aan de IT-infrastructuur. Ook is de 538 Groep verhuisd naar een nieuw pand waarbij de verschillende bedrijfsonderdelen samen onder één dak zijn ondergebracht. Verder worden de radio- en productiestudio’s fors uitgebreid. “We liepen tegen het einde van wat we tot op heden aankonden op het gebied van storage. Daarom wilden we in het nieuwe pand kunnen werken met op de toekomst gerichte IT”, zegt Jeroen van der Plank, IT Coördinator bij 538. Door te kiezen voor de EMC Isilon-oplossing beschikt de 538 Groep over een schaalbare oplossing met snelle datadoorvoer zodat videodata 24x7 direct beschikbaar is voor kijkers.

Snel toegang
Het resultaat is zowel zichtbaar achter de schermen bij de productieteams en de redactie van 538 als bij de bezoekers die afstemmen op de kanalen. Productieteams kunnen het materiaal snel terug vinden en ophalen en bezoekers hebben snel toegang tot de online data. De IT-organisatie behoudt zelf de coördinatie tussen de verschillende platforms.
Om in de vraag naar snelle toegang tot grote hoeveelheden videodata te voorzien, is een EMC Isilon scale-out NAS geïmplementeerd. Van der Plank: “Met deze oplossing kunnen we eenvoudig een storage-omgeving creëren die op te schalen is tot over de tien Petabytes en die 85 Gigabyte datadoorvoer levert per seconde. We hebben dan ook met name voor de EMC Isilon NL-series gekozen vanwege het beheergemak en de schaalbaarheid van het platform. Binnen 538 heeft iedereen hiermee te maken, zijdelings of volledig, zoals onze productiemensen.”
Het project is uitgevoerd door IT-partner iRent. De 538 Groep is enthousiast over de EMC-partner: “iRent is een partij met verstand van de business. Ze zijn flexibel, professioneel en tegelijkertijd heel toegankelijk. De storage-producten van EMC worden veelvuldig gebruikt bij mediabedrijven en zijn ook goed vertegenwoordigd bij iRent. Dit maakte het een logische keuze”, besluit Van der Plank.


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024