Atos IT Challenge op zoek naar IT-sterren van de toekomst
15-11-2012
Deel dit artikel:

Atos IT Challenge op zoek naar IT-sterren van de toekomst


Atos kondigt vandaag zijn jaarlijkse IT Challenge 2013 aan in samenwerking met Renault. Het is het vervolg op de succesvolle IT Challenge in 2012, toen het Nederlandse team – MultiLens – 77 andere teams versloeg en de hoofdprijs in de wacht sleepte met een app waarmee liefhebbers van sport of muziek zelf kunnen kiezen wat ze willen zien tijdens een belangrijke wedstrijd of een concert.

Het thema van de IT Challenge 2013 is ‘Connected Car’. Studenten van universiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, China, de Verenigde Staten, Oostenrijk en India worden uitgenodigd om in teams van twee tot vijf mensen te werken aan een app waarmee bestuurders en passagiers aangenaam de weg op kunnen.

Het winnende team krijgt naast  een reis naar de Olympische Winterspelen in Sochi in 2014 - inclusief vluchten, accommodatie en een kijkje achter de schermen -  ook nog een e-tablet. De nummers twee en drie ontvangen elk een Atos Diploma voor het leveren van een buitengewone prestatie.

De jury is op zoek naar een app die iets nuttigs en unieks te bieden heeft voor mensen die veel onderweg zijn en het reizen voor bestuurders en passagiers aangenamer maakt. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp, die makkelijk te gebruiken moet zijn  in de auto.
Deelnemers wordt gevraagd hun app te demonstreren en te laten zien hoe hij werkt in de auto, bijvoorbeeld door rekening te houden met de snelheid. Verder dienen zij aan de hand van een business case toe te lichten hoe de app een commercieel succes kan worden.

“Renault heeft de weg gebaand voor Carminat, Tom Tom Live en R-Link, en is daarmee marktleider op het gebied van smart mobility-oplossingen voor de auto,” aldus Marc Pajon, Vice-President Advanced Projects, traveling comfort, safety and road performance bij Renault. “Wij hebben een jarenlange relatie met Atos en we zijn blij om betrokken te zijn bij deze geweldige IT Challenge, waarvan we denken dat hij reizen voor bestuurders en passagiers echt aangenamer gaat maken.”

“Gilles Grapinet, Senior Executive Vice President bij Atos: “De IT Challenge biedt studenten van vandaag de kans hun stempel te drukken op de IT van morgen. Deze wedstrijd is een fantastische leerervaring voor de studenten, de onderwijsinstellingen en onszelf. We zijn benieuwd naar hoe de studenten hun theoretische kennis kunnen vertalen naar fascinerende, commerciële toepassingen voor de auto. We moedigen studenten van de deelnemende instellingen dan ook aan om mee te doen.”

Teams wordt verzocht om uiterlijk half december 2012 hun interesse kenbaar te maken en daarna hun eerste inzending uiterlijk 21 december 2012 te posten op de speciale IT Challenge-website. Vervolgens worden maximaal 15 succesvolle teams genomineerd. 14 daarvan worden gekozen door deskundigen van Renault en door de Atos Scientific Community, een wereldwijd netwerk van de beste business technologists bij Atos. Eén groep wordt geselecteerd door de studenten zelf, namelijk het team met de meeste likes op Facebook.

De jury van de IT Challenge - bestaande uit seniorfunctionarissen van Atos en Renault, in de branche toonaangevende partners van Atos en specialisten op het gebied van technologie en talentontwikkeling - kiezen de winnaars na de presentaties van alle genomineerde teams. De drie winnende teams en vertegenwoordigers van hun opleiding worden uitgenodigd voor de IT Challenge-prijsuitreiking in juni 2013.


Terug naar nieuws overzicht