Red Hat en Accenture hosten Benelux Open Source Conference 2012
15-11-2012
Deel dit artikel:

Red Hat en Accenture hosten Benelux Open Source Conference 2012


Red Hat en Accenture hebben de vijfde jaarlijkse Open Source Conferentie aangekondigd. De conferentie wordt gehouden op 14 december 2012 in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Dutchitchannel.nl en Executive-People.nl zijn mediapartners en doen verslag van het evenement.

Op het evenement zullen discussies en demo’s over de volgende IT-generatie plaatsvinden aangevuld met praktijk studies uit Nederland, België en Luxemburg. Het thema van de conferentie is ‘het maximaliseren van big data, cloud, mobile en social  strategieën met open source’.  IT- en zakelijke beslissers worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en praktische toepassingen op het gebied van open source software. Deelnemers kunnen contact leggen met vakgenoten om te netwerken en strategieën te bediscussiëren en te delen.  Plenaire keynotes worden verzorgd door visionairs van Red Hat en Accenture.

Ranga Rangachari, vice president en manager van Storage Red Hat’s business unit, zal zich in zijn keynote richten op het belang van storage software voor big data initiatieven. Hij zal beweren dat een holistische benadering van opslag en opslagbeheer van cruciaal belang is voor organisaties om big data initiatieven te ondersteunen. De workloads van big data zorgen voor een nieuwe reeks van uitdagingen voor organisaties, waaronder de inzet van een hybride cloud aanpak. Rangachari zal in zijn keynote presentatie de belangrijkste kenmerken, de opkomende trends en de voor- en nadelen van een aantal benaderingen bespreken. Daarnaast zal hij laten zien hoe eindgebruikers kunnen profiteren van een open source gebaseerde benadering voor de opslag van hun big data initiatieven.

Adam Burden, executive director Cloud Application & Platform Services bij Accenture, zal zich richten op legacy. Hij ziet deze bestaande vaak oudere technologieën als een grote uitdaging voor veel organisaties. Dit geldt met name voor in de tijd verzamelde toepassingen die door overnames en ruime richtlijnen hebben geleid tot een complex web aan systemen. Hoewel vervangen kostbaar is, kunnen bedrijven het zich niet veroorloven niets te doen door druk van toenemende business eisen, rijzende operationele kosten en de pittige concurrentie. De spreker grijpt terug op de historie en wil aan de hand van een eeuwenoude Turkse geschiedenis deze problematiek ontwarren.

Tijdens de diverse breakout-sessies in de middag zullen de onderwerpen als big data, cloud computing, open source migratie en opslag verder worden uitgediept. Dit omvat presentaties door Platinum Partners, zoals onder andere Intel, IBM en Symantec.

‘We zien dat de interesse in onze Open Source Conference elk jaar toeneemt, met bijna 1000 deelnemers in 2011’, aldus Rajiv Sodhi(foto_, regiomanager Benelux bij Red Hat. ‘Dit is een bevestiging dat gebruikers meer willen weten over innovatieve, flexibele en geavanceerde technologieën. Big data, cloud computing en virtualisatie zijn belangrijke thema’s waarmee bedrijven kansen zien zich te onderscheiden’

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software