Redactie - 14 november 2012

Cisco boekt recordcijfers tijdens eerste kwartaal nieuwe boekjaar


Cisco zag in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2013 zijn omzet met 5,5 procent stijgen naar 11,9 miljard dollar. De winst steeg met 17,7 procent naar 2,09 miljard dollar. Er werd meer winst geboekt door kostenbesparingen. Maar de bestedingen in europal open terug.

Cisco ceo John Chambers (foto) zegt tevreden met de cijfers te zijn. Hij wees op het feit dat dat Cisco verder groeit terwijl veel concurrenten het moeilijker hebben in de markt.

De verkoop van switches daalde met 2 procent naar 3,62 miljard dollar. De verkoop van routing daalde met 2 procent naar 2,05 miljard dollar, ondanks dat de verkoop van edge routing aantrok zoals de ASR 9000 serie. Cisco haalde meer omzet dankzij de overname van NDS. De verkoop van oplosingen aan service providers steeg met 30 procent naar 1,15 miljard dollar.

De verkoop van data center oplossingen, zoals de Cisco UCS servers en geintegreerde switches, groeide met 61 procent naar 417 miljoen dollar. Draadloze oplossingen groeiden in omzet met 38 procent naar 486 miljoen dollar. Samenwerkingsoplossingen waren goed voor 1,02 miljard dollar.

De omzet in de EMEA regio was vlak: 2,84 miljard dollar. Zowel service providers als enterprise klanten houden vaker de hand op de knip.

Door: Witold Kepinski