Redactie - 13 november 2012

Enterprise App Store opent deuren


Tijdens het 'Bedrijf zoekt App' event in Bussum werd vandaag de Enterprise App Store geintroduceerd (www.enterpriseappstore.nl). De Enterprise App Store (EAS) is een marktplaats voor zakelijke apps en brengt professionele gebruikers op eenvoudige en laagdrempelige wijze in contact met aanbieders en ontwikkelaars van apps.

De Enterprise App Store zorgt ervoor dat zakelijke apps beter vindbaar zijn voor bezoekers en biedt praktische informatie voor het beslissingsproces, aldus de oprichters. De volgende organisaties hebben als eerste hun mobiele apps beschikbaar gemaakt op deze nieuwe marktplaats: Navara, Veliq, AirWatch, IBM, Zenprise, e-office, Kony, Innerteams, Appsalad, UnitApp, Interchange, AdrsBook, Oberon Interactive, GPXS, Ordina, Pridis en KMC Solutions.

Voor Mark Beermann (foto), directeur van de Enterprise App Store, is de doelstelling van de Enterprise App Store om een centrale plek te vormen waar vragende en aanbiedende partijen op het gebied van enterprise apps elkaar kunnen vinden. "Dat bestaat nog niet, terwijl we wel veel vragen zien van beide kanten. De EAS helpt de juiste match te vinden. De community manager en een onafhankelijk team van specialisten van de EAS, borgt dat de klanten met de juiste leveranciers in contact gebracht worden. De opzet leent zich voor een snelle internationale groei via lokale (franchise) partners. Want dat zakelijke apps op de roadmap staan van elke organisatie, ook buiten Nederland staat vast. Het centrale thema voor aanbieders en bezoekers is dan ook: let's get real or let's not play. Het doel: groei in diversiteit en volume van enterprise apps."

De partners van het eerste uur die nauw betrokken zijn bij de lancering zijn Appsalad (bouwer), NBAS (connectivity en clouddiensten), Heliview en Executive-People.nl (mediapartner).

Door: Witold Kepinski
  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024