Redactie - 12 november 2012

Xerox informeert CIO over MPS tijdens Gartner Symposium/ ITxpo2012


Tijdens het Gartner Symposium/ ITxpo2012 vorige week in Barcelona, waar ruim 4200 CIO's en IT-managers op af kwamen, legde Xerox tijdens het evenement de nadruk op hoe bedrijven managed print services (MPS) kunnen inzetten om de informatie uit papieren en elektronische bronnen nog slimmer te organiseren en deze beter toepasbaar te maken voor kenniswerkers op kantoor. Daarbij liet Xerox zien hoe de huidige document capture- en routingtechnologie in een bedrijfsproces als HR en Finance kan worden opgenomen om de toegang tot informatie verder te optimaliseren.

Andy Jones (foto), director en general manager Large Enterprise Organisations bij Xerox Europe: “Door nieuwe technologie wordt informatie steeds makkelijker om te managen, waardoor we met MPS ook beter in staat zijn de productiviteit een boost te geven, kosten te verlagen en zelfs kunnen bijdragen aan een papierloos kantoor. De tijd dat MPS slechts werd ingezet om kosten te besparen is voorbij. Tegenwoordig zoeken CIO’s en IT-managers naar manieren om MPS in te passen in hun strategie om de business te laten groeien. Om dit te laten slagen, moeten printactiviteiten worden bekeken in de context van de volledige IT-omgeving en bedrijfsprocessen.”

Business Process Automation
Tijdens het symposium presenteerde Xerox ook Business Process Automation, hoe de capture en routing functionaliteiten op multifunctionele apparaten kunnen worden geïntegreerd in een bedrijfsproces als HR en Finance Verder werd er Xerox Mobile Print getoond, de mobiele printoplossing van Xerox waarmee bezoekers tijdens het symposium de kans kregen om presentaties, agenda’s en andere documenten vanaf hun smartphones te printen en deze af te halen bij de kiosken die verspreid stonden over het evenementencomplex en bij nabijgelegen hotels.

Xerox Virtual Desktop Infrastructure
Xerox showde verder CompleteView, een print-analysetool die data over de volledige printomgeving van een bedrijf verzamelt en presenteert, en managers daarmee inzichten biedt voor het beheer van de huidige en toekomstige printomgevin. Een andere nieuwe oplossing is Augmented reality, voor een real-time kijkje in de printomgeving van een gebruiker, waarmee de huidige kosten ervan inzichtelijk worden gemaakt Tot slt demonstreerde Xerox Virtual Desktop Infrastructure, een desktopoplossing die ontwikkeld is om het beheer van de desktop voor businessgebruikers te vereenvoudigen op ieder device.