JDA en RedPrairie fuseren

JDA en RedPrairie fuseren

JDA en RedPrairie fuseren

06-11-2012

JDA en RedPrairie fuseren


RedPrairie en JDA Software, leveranciers van supply chain-software en -services, fuseren De nieuwe gecombineerde onderneming biedt een breder portfolio van oplossingen en services voor wereldwijd supply chain-beheer – van grondstoffen tot gereed product, zo zeggen de twee bedrijven.

Op basis van de overeenkomst betaalt RedPrairie 45 dollar per aandeel aan JDA in contanten. Dat is een premie van 33 procent op de aandelenprijs van JDA op 26 oktober 2012, de dag voordat marktgeruchten ontstonden over een mogelijke verkoop van JDA. De transactie heeft een totale waarde van circa 1,9 miljard dollar. De raad van bestuur van JDA heeft de transactie goedgekeurd. Hierdoor ontstaat een softwarebedrijf met een gecombineerde omzet van meer dan een miljard dollar. 

JDA levert supply chain planning-, handels- en prijstelling-oplossingen. RedPrairie levert warehousing, workforcemanagement, store-operations en e-commerce.  Na het afronden van de transactie zal Hamish Brewer naar verwachting de nieuwe organisatie leiden als CEO.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software