Relatie IT en business verbetert door vrouwelijke CIO
05-11-2012
Deel dit artikel:

Relatie IT en business verbetert door vrouwelijke CIO


Meer vrouwelijke invloed is zeer gewenst binnen de IT. 75 procent van de Nederlandse CIO’s denkt namelijk dat de relatie tussen IT en de business verbetert als er meer vrouwelijke CIO’s zouden zijn. Daarnaast denkt 77 procent dat vrouwelijke CIO’s de samenwerking tussen verschillende teams bevorderen en wordt er meer creativiteit en innovatie van hen verwacht (69 procent). Dat blijkt uit de IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash, een internationale Professional Recruitment en Outsourcing dienstverlener. Dit onderzoek wordt ieder jaar uitgevoerd onder ruim 2000 CIO’s wereldwijd, waarvan ruim 300 Nederlandse deelnemers.

Het onderzoek bevestigt verder dat er opvallend minder vrouwelijke dan mannelijke CIO’s zijn. Van alle CIO’s die wereldwijd hebben deelgenomen aan het onderzoek is slechts 7,6 procent vrouw. Meer dan een derde van de ondervraagden geeft aan dat er geen enkele vrouw in het IT-management van de organisatie zit. Daarnaast vindt 90 procent van de Nederlandse CIO’s dat er een gebrek is aan kwalitatief goede vrouwelijke kandidaten die solliciteren naar een managementfunctie in de IT. Volgens de vrouwen onder de CIO’s komt dit onder andere doordat er weinig vrouwen promotie maken binnen de technische afdelingen van een bedrijf, waardoor het moeilijk is een nieuwe generatie van vrouwelijke CIO’s te creëren.

Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: “De algemene discussie over meer vrouwen in de top van organisaties geldt zeker ook voor de IT-top. Bij veel organisaties speelt de discussie over de relatie tussen IT en de business. Vaak wordt er niet voldoende samengewerkt. Het is interessant om te zien dat de CIO’s uit ons onderzoek juist van vrouwelijke CIO’s verwachten dat zij deze  relatie kunnen verbeteren. Dit is een interessant argument binnen de discussie over de balans tussen mannen en vrouwen in de IT-top van organisaties.”

  

Terug naar nieuws overzicht