UNIT4 introduceert e-commerceplatform voor retail en wholesale

UNIT4 introduceert e-commerceplatform voor retail en wholesale

UNIT4 introduceert e-commerceplatform voor retail en wholesale

01-11-2012

UNIT4 introduceert e-commerceplatform voor retail en wholesale


UNIT4 introduceert een e-commerceplatform voor retail- en wholesaleorganisaties: UNIT4 E-commerce. Het platform is als losstaande applicatie te gebruiken voor online marketing- en verkoopdoeleinden. Daarnaast is de oplossing te koppelen met ERP- en CRM-software, systemen van toeleveranciers en elektronische handelsplatforms. Dit leidt tot een geïntegreerde informatiestroom, waardoor organisaties sneller kunnen inspelen op veranderingen. Retailers, resellers en e-tailers, kunnen profijt hebben van het platform dat ketenintegratie bevordert. Een belangrijk kenmerk van het platform is dat het synergie tussen online en offline verkoopactiviteiten creëert.

UNIT4 E-commerce is bij uitstek geschikt om een multichannel e-commerce-strategie vorm te geven. Met het platform is het mogelijk om oneindig veel webshops te maken – niet alleen business-to-consumer (B2C), maar ook business-to-business (B2B) en business-to-business-to-consumer (B2B2C). Binnen het platform kunnen tevens de pagina’s van een corporate website en een dealerportal worden ontwikkeld, zodat alle internetactiviteiten worden geïntegreerd in een platform. Bovendien heeft UNIT4 alle expertise in huis om zowel groothandels als retailers in het gehele e-commerce traject te begeleiden. UNIT4 helpt haar klanten bij het bepalen en doorvertalen van hun e-commerce strategie in het platform.

UNIT4 speelt met de lancering van UNIT4 E-commerce in op de veranderingen die plaatsvinden in de retail en wholesale branche. De komst van e-commerce verandert de traditionele werkwijze van handelsbedrijven. Nu er steeds meer transacties online plaatsvinden, is het koopgedrag drastisch gewijzigd. Zowel consumenten als bedrijven oriënteren zich voor aankopen via zowel het internet als offline kanalen. Groothandels en retailers stappen dan ook steeds vaker in een hybride winkelmodel, waarbij on- en offline kanalen naadloos op elkaar aansluiten. Ze kunnen met UNIT4 E-commerce zelf een digitaal platform lanceren waarop e-tailers slechts hoeven in te pluggen om in al hun fulfilment-behoeften te voorzien. Of ze kunnen zelf direct aan de eindconsument gaan leveren via webshops, zonder in een kanaalconflict te geraken met hun retailers.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP