Redactie - 29 oktober 2012

Citrix zet met nieuwe producten in op zakelijke mobiliteit


Citrix heeft nieuwe producten en diensten voor het groeiend aantal mobiele werknemers en ondernemers aangekondigd tijdens Citrix Synergy. De introductie van een aantal nieuwe producten moet het voor organisaties eenvoudiger maken om mobieler te werken, terwijl werknemers op een veilige manier kunnen omgaan met bedrijfsgevoelige informatie op eigen apparaten, aldus Citrix.

Citrix Receiver en XenClient
De kern van de Citrix Enterprise Mobility Strategy is Citrix Receiver, de universele software client die gratis beschikbaar is in de diverse app stores. Citrix Receiver geeft werknemers veilige toegang tot alle apps en gegevens die ze nodig hebben om te werken vanaf elk apparaat in een werkomgeving die specifiek is ontworpen voor dat apparaat. Citrix kondigde tevens een nieuwe versie van Citrix XenClient aan. De client biedt virtuele‘desktops to go’ aan voor nieuwe lichtgewicht Ultrabooks.
 
Dropbox
Werknemers willen steeds vaker persoonlijke mobiele apparaten gebruiken om hun werkdocumenten te openen. Ze vertrouwen vaker op clouddiensten zoals Dropbox om bij bestanden te kunnen met hun eigen device. Dit werkt vaak prima voor werknemers zelf, maar voor organisaties is het een beveiligingsissue, omdat het intellectueel eigendom in gevaar wordt gebracht. Zulke openbare clouddiensten zijn door de organisatie  niet goed te beveiligen, aldus Citrix. Om dit probleem op te lossen, biedt Citrix per direct Citrix ShareFile met StorageZones aan. Deze oplossing biedt medewerkers beschikkig over data, terwijl de IT-afdeling de mogelijkheid krijgt om te kiezen waar de bedrijfsdata wordt opgeslagen. Dat kan ook binnen het bedrijf met de eigen datacenters.

Controlepunt voor mobiele apps en data   
Het laatste onderdeel van de mobiele bedrijfsstrategie is een geïntegreerde oplossing die het beheer van mobiele apps, data en diensten samenbrengt in één controlepunt: Citrix CloudGateway. Integratie met Citrix XenApp levert virtuele Windows-applicaties als een cloud-dienst op mobiele apparaten. Met deze nieuwe toevoegingen wordt CloudGateway het eerste product op de markt waarmee gebruikers een controlepunt hebben voor elke combinatie van mobiele, web, SaaS en Windows applicaties en data, op een mix van zakelijk en persoonlijke apparaten.

Citrix ME
Citrix introduceert verder de nieuwe reeks van Citrix ME@Work mobiele applicaties.Citrix @WorkWeb for Secure Browsing is een mobiele browser voor iOS en Android apparaten die gebruikers een beveiligde toegang tot vertrouwelijke webapps geeft. Citrix @WorkMail for Secure Productivity  is een veilige oplossing voor e-mail, agenda en contacten, speciaal voor Android- en iOS-apparaten.

De Citrix Me@Work familie is ontworpen om te werken naast Citrix GoToAssist voor mobiele apparaten, zodat het voor IT-afdelingen eenvoudiger wordt om medewerkers te helpen wanneer ze zelf op pad zijn. Met GoToAssist kunnen IT-professionals ondersteuning geven vanaf elke locatie door verbinding te maken met de computers van de werknemers. Met de nieuwe GoToAssist Service Desk kunnen IT-professionals ook overal inloggen, traceren, problemen oplossen, instellingen beheren en self-service voor gebruikers aanbieden, aldus Citrix.

Door: Witold Kepinski