Raet gaat internationaal met nieuwe naam Youforce

Raet gaat internationaal met nieuwe naam Youforce

Raet gaat internationaal met nieuwe naam Youforce

27-10-2012

Raet gaat internationaal met nieuwe naam YouforceRaet betreedt de internationale markt. Dit heeft Raet afgelopen vrijdag op de HR Tech Europe 2012 in Amsterdam bekend gemaakt. De eerste buitenlandse vestiging is geopend in Londen. Voor de internationale markt introduceert Raet de naam Youforce. Deze naam combineert het ‘employee centric’-denken van Raet en de snel stijgende behoefte aan inzicht in het potentieel van het menselijk kapitaal vanuit het perspectief van de onderneming. In Nederland blijft de naam Raet gehandhaafd.

Onder de internationale naam Youforce biedt Raet vanaf vandaag zijn e-HRM portfolio aan op de buitenlandse markt. Daardoor kunnen bedrijven nu ook over landsgrenzen heen naar hun human resources kijken. Zo is het onder meer mogelijk om op mondiaal niveau talenten te identificeren en te ontwikkelen. Het portfolio van Youforce ondersteunt organisaties in hun ambitie om Human Capital Management (HCM) inzichtelijk te maken om zo concurrerend te blijven en bedrijfswinsten te maximaliseren. Organisaties stellen hiermee zeker dat de ontwikkeling, kwaliteit en ervaring van hun medewerkers in lijn is met de strategische doelen van de organisatie.

Net als Raet biedt Youforce een geïntegreerde totaaloplossing, gebaseerd op het Software as a Service (SaaS)-concept. Deze moderne technologie optimaliseert tal van HR-processen, zoals talent management, successieplanning, werving & selectie, flexibilisering van arbeidsvoorwaarden, opleidingen & trainingen, roosterplanning, strategische personeelsplanning, performance management en verzuimmanagement. Beschikbaarheid is daarnaast altijd en overal gegarandeerd op ieder denkbaar device; van smartphones, tablets, laptops tot pc’s.

Het eenvoudige gebruik en de gemakkelijke toegang via een webbrowser maakt de oplossing zeer effectief voor medewerkers die over actuele en nauwkeurige gegevens willen beschikken die hun werkplezier en functioneren aangaan. De oplossingen maken het tegelijkertijd mogelijk voor managers om te sturen op een efficiënte en effectieve inzet van personeel.

Internationaal speelveld

Raet heeft de ambitie om niet alleen nationaal, maar ook internationaal een belangrijke partner te zijn voor organisaties op het gebied van HCM. Cees van den Heijkant, CEO van Raet zegt hierover: “Wij zien een wereldwijde trend in het toenemend belang van HR binnen de ondernemingsstrategie van organisaties. HR evolueert in de richting van HCM, waar de productiviteit van personeel, personeelsplanning en talent management op succesvolle wijze wordt vertaald naar betere sturingsmechanismen en ‘key performance indicators’ in organisaties. De kern van ons succes is gelegen in het feit dat wij medewerkers altijd in het middelpunt van alle activiteiten hebben geplaatst en dit hebben weten te vertalen naar ons HR-portfolio. Dit employee centric-gedachtegoed zit echt in ons DNA en wij zijn nu klaar om onze expertise en kennis naar het internationale speelveld te brengen."

Strategie internationaal 

De opening van een vestiging in het Verenigd Koninkrijk markeert het begin van een bredere internationaliseringsstrategie van Raet. Deze is ingezet na de overname door CVC Capital Partners in 2011.

Lee Grant is recent aangesteld als directeur Internationaal om de buitenlandse activiteiten vorm te geven. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in diverse internationale IT-bedrijven. Zo bekleedde Grant diverse senior managementposities bij onder meer Alexander Mann Solutions, Symantec, MessageLabs, Dell en C&W. 

Grant licht de keuze voor de eerste nieuwe vestiging toe: “Het Verenigd Koninkrijk kent een volwaardige, maar gefragmenteerde HR-sector waarin organisaties oog hebben voor de kracht van moderne HR-applicaties die bewezen, positieve effecten hebben op bedrijfsresultaten. Met onze HR-software-oplossingen, gebaseerd op moderne technologie, en het sterke Nederlandse marktleiderschap van Raet kunnen wij in deze markt toegevoegde waarde leveren. Wij verwachten dit binnen afzienbare tijd terug te zien in een stevige marktpositie.”
Naast de vestiging in London verwacht Raet in de toekomst ook nieuwe vestigingen te openen in het buitenland. Raet zal zich vanaf nu niet alleen richten op nieuwe - lokale – klanten, maar ook op bestaande multinationale klanten uit Nederland in het buitenland. 
 

Terug naar nieuws overzicht