Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
26-10-2012
Deel dit artikel:

Microsoft Windows 8 kost in winkel 59,99 euro en download 29,99 euro


Microsoft heeft tijdens een speciaal evenement in New York zijn nieuwste besturingssysteem Windows 8 aangekondigd. Steven Sinofsky, president van de Windows-afdeling van Microsoft, spreekt van de beste Windows versie ooit. 

Windows 8 speekt volgens Sinofsky in op de verandering in de pc-markt, met meer mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets met arm-processoren en aanraakschermen. Sinofsky spreekt van een totaal nieuwe versie van Windows waarin het bekende bureaublad is vervangen voor een persoonlijk startscherm met live tegels.

Windows 8 biedt volgens Microsoft de gebruiker keuzevrijheid; de gebruiker kan zijn startscherm persoonlijk maken en doordat Windows 8 de consument de mogelijkheid geeft om work & play te combineren ontstaat er een nieuwe range in apparaten. Ook hier geldt voor iedere gebruiker een passend apparaat.

Diverse pc-leveranciers ondersteunen Windows 8 zoals HP, Lenovo, Acer, Asus, Samsung en Dell.

Prijs
Windows 8 is vanaf 26 oktober te bestellen in meer dan 140 landen en in meer dan 37 talen. Het programma is beschikbaar is verschillende versies; Windows 8 en Windows 8 Pro. Vanaf heden komt daar ook Windows RT bij. Deze versie is speciaal geschikt voor lichtere tablets met een lange batterijduur de zogenaamde ARM apparaten. Meer praktische informatie over Windows 8 is online te vinden.

Bestaande Windows 7 gebruikers kunnen overstappen naar Windows 8 voor een speciale prijs van 14,99 euro. Windows 8 is te koop voor 59,99 euro en te downloaden voor 29,99 euro.

Klanten kunnen ook een kijkje nemen in de Windows 8 Brandstore, een winkel in de Kalverstraat 101 in Amsterdam. 

Honderden channel partners van Microsoft zijn inmiddels warm voor Windows gemaakt tijdens het Microsoft Objectives 2012. Het jaarlijks evenement voor Microsoft partners vond dit jaar plaatsin Borchland te Amsterdam.

Door: Witold Kepinski


Terug naar video overzicht