Redactie - 25 oktober 2012

Microsoft opent Windows 8 Brandstore in Kalverstraat Amsterdam


Windows 8 is vanaf 26 oktober in Nederland beschikbaar. Om gebruikers kennis te maken met de verschillende apparatuur en besturingsmogelijkheden opent Microsoft op 26 november een Windows Brandstore op de Kalverstraat 101 in Amsterdam.
 
Dixons
Er staan pc's met de Basic x86 versie Windows 8 (Standard, Pro en Enterprise) en Windows RT besturingssystemen voor arm-apparatuur van onder andere Dell, Lenovo, Samsung en ASUS. Als Windows Phone 8 uitkomst staan er ook smartphones van onder andere Nokia en Samsung. De apparatuur staat niet te koop, gebruikers kunnen bij interesse Windows 8 pc'en tablets bij retailers bestellen, zoals bij de 40 winkels van Dixons die speciale Windows 8 schappen hebben.

In de Windows Brandstore vinden bezoekers een overzicht van de verschillende Windows 8 devices, maken ze kennis met de nieuwste apps en is er gelegenheid om vragen aan personeel te stellen, aldus Bas Paumen (foto) die werkzaam is als Windows Business Group Lead bij Microsoft. "Windows 8 is geschikt voor verschillende pc's vanaf 7 inch. Je kan de pc's uitproberen met touchscreen, muis en toetsenbord. Zo is het handig als je een toetsenbord en muis hebt als je moet werken met Excel bestanden."

De Microsoft Surface tablet staat niet in de Windows Store omdat deze tablet niet in Nederland wordt verkocht, ook niet in de nabije toekomst, aldus Paumen. 

Windows Store 
Er wordt ook informatie gegeven over de Windows Store waar gebruikers inmiddels duizenden apps kunnen downloaden. "Zo is er veel interesse in de Sudoko app", aldus Bas Paumen.

Door: Witold Kepinski