Gebrek aan talent grootste obstakel adoptie Big Data
23-10-2012
Deel dit artikel:

Gebrek aan talent grootste obstakel adoptie Big Data


Uit het rapport ‘Big Data: The next frontier for innovation, competition, and productivity’ van McKinsey Global Institute blijkt dat er een tekort is aan data scientists om organisaties te laten profiteren van Big Data. Dit tekort aan talent wordt wereldwijd gezien als het grootste obstakel voor de adoptie van Big Data. EMC en Kaggle bundelen hun krachten om in te spelen op de vraag naar data scientists en integreren EMC Greenplum Chorus, een sociale toolkit voor Big Data, met Kaggle’s community, die bestaat uit meer dan 55.000 data scientists. Hierdoor kunnen organisaties met dataproblemen data scientists on demand vinden en benaderen. 

Open source broncode

Daarnaast introduceert EMC de open source broncode van Greenplum Chorus, onder een Apache open source-licentie doorgevoerd in het OpenChorus Project. Dit project is erop gericht innovatie en goedkeuring van gezamenlijke data-applicaties, gebaseerd op het Greenplum Chorus-platform, te versnellen.

“Samenwerking met individuen, organisaties en communities is bepalend voor het succes van Big Data analytics”, zegt Scott Yara, Senior Vice President of Products, Greenplum, EMC. "Het OpenChorus project is onderdeel van de Big Data-technologieën, strategieën en tools die zijn aangekondigd door EMC Greenplum. Allen met het doel de Big Data-kansen, waarmee klanten inzichten en economische waarde uit data kunnen halen, te vergroten. Het succes hangt af van een geschikt platform voor samenwerking en het tekort aan talent dat moet worden opgelost. Door de samenwerking met Kaggle en de community bestaande uit 55.000 data scientists, willen we de manier waarop data science wordt uitgevoerd, veranderen.”

Beschikbaarheid

De Greenplum Chorus open source broncode is per direct beschikbaar via het OpenChorus Project. De beschikbaarheid van de integratie van Chorus en Kaggle wordt verwacht in november 2012. 
  
  

Terug naar nieuws overzicht