KPN ziet omzet en winst in derde kwartaal zakken
23-10-2012
Deel dit artikel:

KPN ziet omzet en winst in derde kwartaal zakken


KPN heeft in het derde kwartaal minder omzet en winst geboekt. De omzet ging 6,5 procent achteruit naar 3,051 miljard euro. Analisten hadden een omzetdaling verwacht van 4,2 procent. De nettowinst van KPN daalde met 32 procent naar 250 miljoen euro.

Eelco Blok (foto), ceo van KPN spreekt van een 'gemengd beeld': “In het licht van onzekere en uitdagende economische omstandigheden zagen we een gemengd beeld bij de prestaties binnen de Groep in het derde kwartaal. We liggen op schema wat betreft onze 2012 doelen voor de marktaandelen in Nederland, waar we doorgaan met de upgrade van onze mobiele en vaste netwerken, om diensten met de hoogste kwaliteit te kunnen leveren aan onze klanten. Onze klantgerichtheid zien we terug in stijgende Net Promotor Scores. In Duitsland is de concurrentie op prijs echter toegenomen in de laatste kwartalen wat leidt tot een afname van de omzetgroei van E-Plus. KPN Group Belgium heeft sterk gepresteerd in de eerste negen maanden van 2012."

"De komende periode zullen de marktomstandigheden uitdagend blijven, aldus Blok: "We zitten momenteel boven ons financiële raamwerk en verwachten dat dit de komende kwartalen zo zou kunnen blijven."

KPN schrapt de komende tijd 4000 tot 5000 banen (fte's). Inmiddels zijn er al 1350 banen gereduceerd.

Door: Witold Kepinski


  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom