IBM wint Europees ITSM2 raamcontract met waarde van 142,6 miljoen euro
23-10-2012
Deel dit artikel:

IBM wint Europees ITSM2 raamcontract met waarde van 142,6 miljoen euro


IBM heeft een perceel gewonnen van het Europese ITSM2 raamcontract dat goed is voor zeker 142,6 miljoen euro. Het gaat om it-diensten van applicaties en systemen van het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie van de Europese Commissie, zo meldt Datanews. IBM neemt hierdoor het ITSM contract over van Unisys België, het voormalige Siemens Business Services en Bull.
 
Sword en Intrasoft
Daarnaast heeft IBM samen in een consortium met Sword en Intrasoft een tweede perceel voor 27,7 miljoen euro gewonnen, waarbij de kwaliteit van de it-dienstverlening in de 27 lidstaten wordt verbeterd. Onder andere applicatiebeheer, een nieuwe datacenter en het beheer van de pan-Europese messaginginfrastructuur. Dat moet leiden tot een betere aanpak van douane- en belastingfraude.
 
PriceWaterhouseCoopers (EU Services EESV Belgium), Trasys België en Steria wonnen samen het derde perceel, ter waarde van zo'n 17,6 miljoen euro. De drie bedrijven moeten advies geven rond de it-architectuur, beheer, controle en verbetering van diensten, veranderingsmanagement en benchmarking zo meldt Datanews.

Door: Witold KepinskiTerug naar nieuws overzicht

Tags

Overheid